Топ-9 азійських фільмів жахів

The_Ring-Samara
Дзвінок. Фото з відкритих джерел.

Азійські жахи перевершують західні своїми нюансами, унікальними підходами і ефектними несподіванки.

Вони більш психологічні, збочені, моторошні і не завжди прості.

«Лялькар» (2004)

Післявоєнна Корея. Майстри лялькових справ звинувачують у вбивстві його нареченої і забивають на смерть. У наш час п’ятеро молодих людей приїжджають у музей ляльок, щоби стати моделями для нової лялькової серії. У цьому будинку-музеї знаходиться величезна колекція розкішних ляльок. У музеї вони знайомляться з дивною лялькаркою в інвалідному візку пані Ім і її помічником Чхве Ім Ван, а також дівчинкою на ім’я Мі-на. Через деякий час починають відбуватися дивні події. Господиня музею, безумовно, щось приховує і цілими днями не показується зі свого кабінету. Молоді люди з’ясовують, що всі вони, виявляється, походять з цієї місцевості. Незабаром один за іншим вони починають гинути і  тим, хто залишився живий, належить з’ясувати, що ж тут насправді відбувається.

Кадр з фільму.

«Теке-теке» (2009)

Шістдесят років тому американський солдат згвалтував місцеву дівчину, і вона в розпачі кинулася під поїзд. Через сильні зимові морози кров самогубці перетворилася в лід, а її живий труп, голодний, холодний і безжалісний, досі бродить нічними вулицями і нападає на випадкових перехожих.

Кадр з фільму.

«Вбивчий комікс» (2013) 

Популярна художниця коміксів жахів Чжи-Юн вважає, що життя наслідує її роботи, коли видавець виявляється мертвим, точно так само, як дівчина зобразила жертву в своєму останньому коміксі. Чжи-Юн потрапляє під підозру, але у неї залізне алібі. Тоді все вирішують, що смерть видавця була самогубством або вбивством наслідувача.
Але коли відбувається серія вбивств, що нагадують комікси Чжи-Юн, детектив Лі Кі-Чхоль починає розслідування страшної загадки.

Кадр з фільму.

«Прокляття» (2002)

Фільм поділений на кілька невеликих частин, кожна з яких розповідає історію одного з героїв. Всі вони так чи інакше перетинаються, сплітаючись в єдину страшну розповідь. У центрі оповідання – великий будинок в Токіо, де колись зійшов з розуму чоловік, по-звірячому вбив свою дружину, що біснується, а потім порубав її тіло на частини. Тим часом їх шестирічний син Тосіо безслідно зник після події. З тих пір хто б не виявився мешканцями цього проклятого будинку, він незмінно гине у результаті нападу злих привидів мами і сина. Після того, як в будинок заселяється нова сім'я, до них за розподілом соціальних служб потрапляє Ріка, молода дівчина, якій судилося вперше дати відсіч потойбічним силам.

Кадр з фільму.

«Муой: легенда про портрет» (2007)

Молода письменниця з Кореї шукає історії для сюжету свого роману. Їй приходить лист від старої подруги, яка виїхала пару років тому до В'єтнаму. Подруга запрошує її в гості і обіцяє надати сенсаційний матеріал для майбутньої книги у вигляді історії про давнє в'єтнамське прокляття, яке має відношення до портрету дівчини Муой. Не роздумуючи, письменниця їде до В'єтнаму. І поки вона навіть не може уявити, наскільки жахливі відкриття їй доведеться зробити в цій поїздці.

Кадр з фільму.

«Темні води» (2002) 

Йосімі Мацубара бореться за те, щоб отримати опіку над своєю п'ятирічною дочкою Ікуко. Вони живуть у темному, похмурому і затхлому багатоквартирному будинку. Невпевнену в своєму майбутньому Йосімі переслідує темна вода, що капає зі стелі і сочитьсяся зі стін, та маленька червона сумка, що належала дівчинці, яка зникла за загадкових обставинах два роки тому. Хоча Йосімі відчайдушно намагається заради Ікуко знайти всередині себе джерело сили і не піддаватися паніці, її жах посилюється, коли вона починає здогадуватися про зв'язок між цими подіями, і вона виявляється зовсім не готовою дізнатися правду, яка чекає її попереду.

Кадр з фільму.

«Потяг до Пусану» (2016) 

Сеул охоплений серією загадкових спалахів невідомого вірусу, проти якого медицина виявилася безсилою, через що влада оголосила надзвичайний стан. Швидкісний потяг до Пусану став своєрідним притулком для тих, кому пощастило вибратися з небезпечного міста. Ніхто з пасажирів навіть не здогадувався, що їм пощастило отримати квиток, оскільки саме він може зберегти їм життя. Але чи надовго люди зможуть залишатися в безпеці? Безжальний вірус поширюється з величезною швидкістю і в певний момент він може наздогнати і пасажирів. Чи вдасться кому-небудь зберегти своє життя і вибратися з поїзда?

Кадр з фільму.

«Покинутий дім» (2010)

Протягом 42 років 6 людей зникли, 8 людей загинули. Було скоєно 11 вбивств. Всі бояться покинутого будинку з привидами. Живим сюди вхід заборонено. Але ось до нього приходять троє членів спільноти покинутих будинків і троє членів знімальної групи. Вони порушують табу покинутих будинків і входять в світ духів. Але одного дня вони зникнуть. А після них залишиться тільки відео.

Кадр з фільму.

«Історія двох сестер» (2003) 

Дві сестрички повертаються додому в сім'ю після лікування у психіатрії. Між дівчатами існує міцний зв'язок, і Су Мі постійно стоїть на сторожі своєї молодшої сестрички, в основному через жорстоке поводження злющої, як і має бути в казці, ексцентричної мачухи, яка з'явилася в їхньому будинку практично з нульовим інтервалом після смерті їх рідної матері. Щось змінилося в будинку, але ніхто не може сказати що, хоча всі це відчувають. В першу ніч Су Йен чує, як хтось бігає сходами, відкриває двері в її спальню і бродить до її ліжка. А коли вона скидає з себе ковдру, не витримавши страху, від якого вона під ним ховалася, то поруч нікого немає.

Пізніше відбувається одкровення, що не все є таким, яким здається. І багато з того, що здавалося реальністю, насправді лише деформована точка зору окремої особистості. Потім історія закручується ще більше, перетворюючи кіно в мозаїку, картину з якої і повинен скласти глядач.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: