У Львові почали робити щеплення вакциною Moderna

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Сьогодні у двох центрах вакцинації Львова розпочали щеплення вакциною Moderna.

Як розповіла під час брифінгу в.о. начальниці управління охорони здоровя ЛМР Марта Матюшенко, сьогодні вакциною Moderna щеплять за попереднім записом у «Форумі Львів» та у Центрі Довженка. В обох центрах працює по 3 бригади медиків. Центри діють із 10.00 до 15.00 год.

«Зареєструватись на вакцинацію можна у системі Helsi в розділі «Запис на вакцинацію», де потрібно обрати місто Львів і відповідний центр вакцинації. Звичайно, ми врахували момент із живою чергою, але для того, щоб зменшити час очікування, наполегливо рекомендуємо реєструватись на вакцинацію», - розповіла Марта Матюшенко.

Завтра та у неділю цією вакциною щепитимуть у трьох із шести центрів масової вакцинації.

«В суботу та неділю, 24 та 25 липня, діятимуть шість центрів масової вакцинації. З них у трьох – ТРЦ «Форумі Львів», Центрі Довженка та на стадіоні «Арена Львів» можна щепитись вакциною Moderna. У трьох інших – ТРЦ «Вікторія Гарденс», «Spartak» та IQMED Clinic можна буде отримати другу або першу дозу вакцини «CoronaVac»,  - додала Марта Матюшенко.

За її словами, з понеділка і упродовж тижня також буде змога щепитись вакциною Moderna.

«Хочемо зазначити, що вакцинація не завершиться цими вихідними. Плануємо з цього понеділка продовжити вакцинувати вакциною Moderna щодня з 15.00 до 18.30 у «Форумі Львів», Центрі Довженка та «Арені Львів». Запис на вакцинацію буде доступний вже відсьогодні», - розповіла Марта Матющенко.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, за попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 8 осіб. Загалом, у стаціонарах області перебуває 137 осіб. З них в реанімації перебуває 17 людей, на апаратах ШВЛ – 4. Ліжкова мережа заповнена на 4,17%.

«Ми зараз маємо стабільну епідситуацію. Проте, бачимо, що відбувається у світі. У багатьох країнах спостерігається зростання захворюваності зумовлене поширенням штаму «дельта». Тому ми акцентуємо увагу на вакцинальній кампанії.  Як показує досвід, вакциновані особи переносять захворювання в достатньо легкій формі, що дозволяє уникнути потрапляння в стаціонари», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, на цих вихідних в області працюватимуть 18 центрів вакцинації. Також на Львівщині працює 171 пункт щеплення.

Орест Чемерис додав, що вчора Львівщина отримала понад 16 тисяч доз вакцини «Pfizer», яка буде скерована у центри вакцинації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: