У Палаці Потоцьких уклали перший шлюб за 20 років

IMG_4732

У Палаці Потоцьких, що на вулиці Коперника, відновили урочисті церемонії укладення шлюбів.

Відсьогодні тут доступне і швидке одруження – шлюб за добу.

У Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького прогнозують, що послуга матиме великий попит.

«Пілотний проєкт «шлюб за добу» почав працювати ще у 2016 році, і я був одним з перших, який почав запроваджувати це у Львові, у Шевченківському гаю. На цю послугу є попит молодих пар, тому я запропонував відновити одруження, яке тут колись проводили. Ми написали листа в управління юстиції і погодили всі процедури. Це найкраща локація в місті, пам’ятка архітектури, тому, думаю, буде попит, і молоді пари з задоволенням будуть сюди приходити, особливо ті , чиї батьки тут одружувалися», – розповів помічник директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького Роман Назаровець.

При цьому вартості послуги у галереї наразі не розголошують.

«Найближчими днями на нашому сайті ми оприлюднимо всю інформацію з цінами та контактами. Сьогодні у нас презентація, ще узгоджуються дні та години коли ми це будемо проводити, тому що повинні приходити державні реєстратори з РАЦСу. Це буде трішки дорожче, ніж в інших локаціях», – додав Роман Назаровець.

«Думаю за місяць-два ми вже будемо мати статистику і розуміти, наскільки ця локація користується популярністю. Це очевидно відповідальність установи, яка взялася за реалізацію проєкту. Наше питання - лише юридична складова. Шлюб за добу є значно дорожим – ціна є дуже різною і залежить від локацій. У даному випадку галерея виступає організатором і ціноутворення – це їхнє питання, до цих процесів ми як державна структура стосунку не маємо. Ми отримуємо 1918 гривень, які йдуть до державного бюджету», – розповів начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Грень.

За його словами, це вже шоста локація у Львівські області, де можна укласти шлюб за добу.

«За перше півріччя з 5,5 тисяч усіх шлюбів укладених на Львівщині близько 850 були в межах пілотного проєкту. Якраз цими дням 5 років тому він почав працювати. За цей час в такий спосіб одружилися близько 5400 пар. За нашим аналізом цей проєкт користується попитом в іноземців. Так з цих 850 пар, які цьогоріч одружилися в межах проєкту, близько третини – це шлюби з іноземцями. Найпопулярнішою локацією станом на зараз є Шевченківський гай», - додав Тарас Грень.

Нагадаємо, з 1975 року Палац Потоцьких почали використовувати як палац урочистих подій. Він був головним РАЦСом Львова.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: