В одному з храмів Львова виставили ікону з мощами Пантелеймона Цілителя

DSC_0601-2000x1200
Фото: Духовна велич Львова

24 липня у храмі Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ (Львів-Рясне, вул. Івана Величковського, 10) виставили до почитання ікону з мощами святого великомученика Пантелеймона.

Звершили також Акафіст  та моління Вечірні. Мощі перебуватимуть у храмі до 29 липня, а двері святині будуть відчинені, у цей період, з 8:00 до 20:00, повідомляє Духовна велич Львова.

Розклад молінь

25 липня( неділя) – Літургія свт. Іоана Златоустого. Початок о 10 годині
Акафіст до великомученика і цілителя Пантелеймона. Початок о 17 годині
28 липня ( середа) – РІВНОАПОСТОЛЬНОГО КНЯЗЯ ВОЛОДИМИРА. ХРЕЩЕННЯ РУСІ – УКРАЇНИ – початок літургії о 9 ранку
26,27, 28 та 29 липня щодня о 18 годині служитиметься Акафіст до великомученика і цілителя Пантелеймона.

Як розповів   парох храму протоієрей Михайло Дулька, ці мощі прибули із Переяслава і додав, що святий мученик і Цілитель Пантелеймон є покровителем лікарів та військових, а численні миряни випрошують у нього заступництва перед Господом, переживаючи недуги. Особливо це актуально у наш непростий коронавірусний час.

“До цього святого звертаються з проханнями про здоров’я та оздоровлення. Господь посилає недугу не щоб покарати, але для того щоб  підштовхнути до віри. Адже у наші часи людина часто на перше місце ставить матеріальне і їй складно знайти час для Церкви і молитви, ба навіть для родини. Тому, Господь допустив цю пандемію. Закликаю також прийти до молитви лікарів, чиїм покровителем є Пантелеймон. Віра є рушійним інструментом зцілення, а такі випадки за молитвою про заступництво до цього великомученика є численними”, – зазначив о. Михайло.

Привіз ікону з мощами великомученика Пантелеймона до Львова протоієрей Дмитро Волошин, військовий священник, капелан 43 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила, настоятель Свято-Єфремівського храму у місті Переяслав.

“Ця ікона перебуває у Свято-Єфремівському храмі,де я є настоятелем. Нам,свого часу, подарували часточку мощей цього святого великомученика і ми попросили у монастирі, щоб нам написали його ікону і пізніше її освятили та вмонтували капсулу із мощами. У нашому храмі є багато ікон із часточками мощей: і святителя Митрофана Воронежського, преподобного Меркурія, ігумен Бригинського,  святої великомучениці Варвари і цілителя великомученика Пантелеймона. Це дуже шанований в Україні святий. Я думаю, що в кожному будинку знайдеться образ цього святого великомученика, бо до нього дуже часто звертаються про заступництво”, – зазначив протоієрей Дмитро.

Відтак, вірян ласкаво запрошують долучатися до молінь Акафістів перед мощами, або приходити задля особистої молитви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: