13 територіальних громад Львівщини віддадуть землю прикордонникам

кордон6
фото з відкритих джерел

А також два національних і три регіональних парки, що на території Львівської області, щоб облаштувати Державний кордон.

Про це повідомляє ЛОДА.

Сьогодні, 26 липня, під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Віталія Загайного відбулось засідання робочої групи з підготовки пропозиції щодо облаштування Державного кордону України в межах Львівської області.

Робочу групу створили згідно з розпорядженням голови Львівської ОДА Максима Козицького на виконання  протокольного рішення координаційної наради під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України від 20.07.2021 року.

Для облаштування Державного кордону потрібно завершити відведення земельних ділянок у постійне користування Державній прикордонній службі.

Земельні ділянки розташовані в межах 13 територіальних громад Львівщини, двох національних і трьох регіональних парків, що на території області. Надати землі мають у таких цілях:

- під смугу кріплення прикордонних знаків на сухопутній та річковій ділянках;

- під лінію прикордонних інженерних споруд (загороджувальний паркан, рокадна дорога, дозорна стежка);

- під окремо розміщені інженерні споруди (злітно-посадкові майданчики для вертольотів, металеві спостережні вежі).

Усі земельні ділянки потребують відповідного оформлення. Відтак, громади, національні парки і обласне управління лісового та мисливського господарства, на території яких є необхідні ділянки землі, мають долучитись до передачі земель Державній прикордонній службі.

Тепер члени робочої групи до 27.07.2021 готують пропозиції, які будуть скеровані на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: