У Львові вийшли на протест медики психіатричної лікарні

122728a3e30014c5
Фото: Суспільне.

У понеділок, 26 липня, працівники обласної психіатричної лікарні «Заклад» пікетували під стінами Львівської облдержадміністрації. Там зібрались приблизно 20 людей. Медики вимагали виплати їм зарплату, яку їм заборгували ще від квітня.

Про це повідомляє Суспільне.

Ірина Шабатура працює в психіатричній лікарні «Заклад». Каже, з квітня усім працівникам боргують зарплату та не виплачують відпускні. Попри це медики ходять на роботу та виконують свої обов'язки.

«Цього місяця в липні я отримала 530 гривень. Є люди, які отримали менше, є, можливо, які отримали трошки більше. 530 гривень в місяць взагалі не вкладається у ніякі рамки. Як жити, як виховувати дітей? Як я можу харчуватися, оплачувати комунальні послуги?!», — каже медсестра Ірина Шабатура.

У лікарні борг понад 9 мільйонів гривень. Частину заборгованих грошей у Львівській обласній адміністрації працівникам психіатричної лікарні «Заклад» пообіцяли виплатити до кінця серпня.

«9, 4 мільйона гривень треба зараз виплатити людям, але для цього потрібно рішення сесії, щоб залучити ті кошти на видатки. Ми, звичайно, будемо чекати жовтня, щоби потім збалансувати кошти в системі охорони здоров’я. Вже зараз голова дав доручення знайти перших 3 мільйони і почати виплачувати. Якщо нам не вдасться знайти всі 9, то буде 3, а потім у вересні буде ще шість», — каже заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

У обласній психіатричній лікарні «Заклад» зараз перебуває 110 пацієнтів. Працюють там 350 людей. Частину працівників скоротять, частину переведуть до Львівської психіатричної лікарні, повідомив Олександр Губар, голова комісії з припинення психіатричної лікарні «Заклад».

«Ця лікарня в тому об’ємі, в якому вона існує, не може забезпечити відповідний бюджет, в тому числі для виплати заробітних плат за рахунок фінансування НСЗУ. Така ситуація у цій установі триває вже давно більше 2 років», — каже голова комісії з припинення роботи обласної психіатричної лікарні «Заклад» Олександр Губар.

Скоротити планують 120 людей.

«Зараз в лікарні працює комісія контрольно-ревізійного управління, яка перевіряє фінансово-економічну діяльність за попередні 3 роки. По її завершенню буде відбуватися власне процес приєднання. До того часу мають бути виплачені всі гроші по заборгованості, по заробітній платі і тим працівникам, які йдуть по скороченню», — додав голова комісії з припинення роботи обласної психіатричної лікарні «Заклад» Олександр Губар.

Лікарня більше не приймає нових пацієнтів. Частину пацієнтів уже перевели у Львівську психіатричну лікарню. Зараз у «Заклад» на лікуванні залишається 110 пацієнтів, — у трьох відділеннях лікарні. Інші відділення – на простої.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: