Реєстрували мільйонний вантаж під виглядом дешевої плитки: митна оборудка на Львівщині

news_20210727_100743_1627369663
Фото: Держприкордонслужба.

Зловмисники намагалися незаконно перемістити з країн ЄС одяг та косметику відомих брендів на понад 16 мільйонів гривень під виглядом товару «керамічна плитка».

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Встановлені фігуранти кримінального провадження, які входять до близького оточення особи із санкційного списку РНБО, намагалися незаконно перемістити з країн ЄС одяг та косметику відомих брендів на понад 16 мільйонів гривень під виглядом товару «керамічна плитка».

Встановлено, що зловмисники використали товаросупровідні документи, що містили неправдиві відомості про найменування товару та домовилися з інспектором митного поста «Яворів», який умисно вніс неправдиві дані про товар до системи митного оформлення, а саме – зареєстрував мільйонний вантаж під виглядом дешевої керамічної плитки.

Надалі, з метою уникнення відповідальності та приховування ознак злочинних дій, організатори вказаної протиправної діяльності спільно зі співробітниками митного поста вдалися до хитрощів та намагалися безпідставно повернути вантажний автомобіль з «контрабандою» до Польщі. Проте правоохоронці завадили даним планам, вантажний автомобіль з товаром затримали, а вказаний факт задокументували та врахували у досудовому розслідуванні.

Зловмисникам загрожує штраф або позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: