Семирічній дівчинці, в якої діагностували правець, терміново потрібна кров

image

Семирічній пацієнтці Ліліані з Мостищини, у якої всередині липня виявили правець, терміново потрібна кров

. Зараз дівчинка перебуває у вкрай важкому стані в реанімації. Для її лікування надалі потрібна рідкісна група крові – ІV (АВ) Rh-.

Про це розповіла завідувачка реанімаційного відділення львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ Віра Приймакова, повідомляє Тvoemisto.tv

«Стан дівчинки залишається важкий – у неї надалі є генералізовані судоми, вона перебуває на штучній вентиляції легенів, у медикаментозному сні. Крім того, сьогодні в неї з’явилася ще й анемія, тому їй потрібна корекція препаратами крові. Оскільки у пацієнтки рідкісна група крові, потрібна допомога у цьому», – каже вона.

За словами лікарки, це найважчий правець за увесь період, тому жодних прогнозів медики не дають.

«Дівчинці вже вводили дві дози імуноглобуліну – одну дозу 6 тисяч одиниць вводили відразу, як поступила, а наступну дозу, половину від першої, через сім днів. На жаль, наразі ефекту немає. Дитина продовжує судомити, гарячкувати. Більше імуноглобуліну вводити не потрібно», – додала завідувачка реанімації.

Для тих, хто має змогу здати кров, варто підійти у Львівську обласну службу крові, що на вул. Пекарській, 65, вказавши, що це для Ковальської Ліліани Андріївни.

Нагадаємо, що перший за останні 10 років випадок правцю в дорослих на Львівщині виявили у 2018 році. Випадок правця на Львівщині зафіксували всередині липня у 7-річної дитини, яка не була захищена за допомогою вакцинації. Відтоді дівчинка з Мостищини знаходиться у важкому стані. Їй ввели імуноглобулін проти правця, але через судоми підключили до апарату ШВЛ та ввели в медикаментозний сон. Держава гарантує щеплення у віці 2-4-6-18 місяців, 6 і 16 років. Надалі у 26, 36, 46, 56, 66, 76, 86, 96 тощо, без обмежень віку. Якщо є травма, слід звернутися до лікаря за екстреною профілактикою. Першими симптомами можуть бути біль і посмикування м'язів, важко відкрити широко рот, сардонічна («дивна») посмішка, судоми.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: