Львівщина хоче купити 54 шкільні автобуси

шкільний автобус
Фото з відкритих джерел.

На засіданні депутатської комісії ЛОР з питань освіти, науки та інновацій заступник голови Львівської ОДА Іван Собко проінформував про стан використання державних освітніх субвенцій, а також про стан виконання програми розвитку освіти в області.

Про це повідомляє ЛОДА.

«Активно готуємося до початку навчального сезону. Зокрема, Міністерство фінансів вже виділило для Львівщини 106, 7 млн грн, на забезпечення загальної середньої освіти «Нова українська школа-2021». Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю засобів навчання та обладнання навчальних кабінетів початкової школи, комп’ютерного та мультимедійного обладнання та для підвищення кваліфікації вчителів.

Щодо освітньої субвенції на закупівлю ноутбуків в сумі 67 млн грн – ми очікуємо остаточних цифр від громад, щоб розподілити кошти раціонально та відповідно до потреб кожної громади. Найближчим часом, після визначення необхідної кількості ноутбуків,  оголошується тендер на їх закупівлю. Замовник – департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації.

Окрім того, 2 серпня оголошуємо аукціон на придбання 54-х автобусів «Школярик», субвенцію на їх закупівлю ми отримали торік з державного бюджету в сумі 44,6 млн грн», - розповів Іван Собко.

Він також зазначив, що за напрямом «Спроможна школа для кращих результатів» обласна державна адміністрація надіслала до Міністерства освіти і науки України узагальнений перелік найбільш пріоритетних проєктів закладів загальної середньої освіти Львівської області для розгляду та подальшого затвердження цих проєктів для фінансування.

«Програма розвитку освіти фінансується і виконується згідно місячних призначень», - додав заступник голови Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: