Ремонт колектора на Винниченка планують завершити наступного тижня

DSC_0164
фото: Олександр Мазуренко

Ремонт камери каналізаційного колектора на вул. Винниченка – на завершенні. 

Ремонт камери каналізаційного колектора на вул. Винниченка – на завершенні.

Про це повідомляє ЛМР.

«Роботи на каналізаційному колекторі на вул. Винниченка – на стадії завершення. Підрядник збудував нову каналізаційну камеру – вона вже залита бетоном і накрита плитою, змонтовано додатковий колодязь для дощового стоку будівлі курії та ін.

За попередніми прогнозами, до понеділка роботи мають бути завершені. Рішенням виконавчого комітету з резервного фонду було виділено 1,8 млн грн на них. Відповідно до актів виконаних робіт, буде здійснено оплату підряднику», - розповів Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, у центральній частині міста знаходяться переважно австрійські колектори, тому періодично відбуваються такі провали.

«У нас визначено, де є слабкі ділянки каналізаційних мереж, і будемо інвестувати у їхній ремонт. Відзначу, що на всіх вулицях, де відбуваються капітальні ремонти, повністю міняємо всі комунікації, зокрема колектори», - додав посадовець.

Як повідомив Віталій Хомен, інженер ТзОВ «Онур», на вул. Винниченка залишається ущільнити пісок, зробити щебеневу основу і постелити асфальт.

«Ущільнювання відбуватиметься поливанням води, бо важкими катками це робити не можна, адже бетон ще має відстоятися.

Усі складні етапи були в перші 10 днів робіт. Це була робота на глибині до 10 м, тому була небезпека обвалу. Відповідно, найперше ми змонтували захисну раму з металевих балок і дошок. Лише її будували три дні. Далі розчищали завал, демонтовували залишки старої камери, в існуючий колектор було встановлено дві труби діаметром 800 мм і на цій трубі зроблено фундамент нової камери і зведена камера.

За сприятливих погодних умов роботи маємо завершити на початку наступного тижня. Якщо б була злива, то це на день відтермінує завершення», - повідомив Віталій Хомен.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: