Українка, яка сприяла переправленню нелегалів через кордон, отримає 5 років позбавлення волі

суд

П’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік 6 місяців призначив суд українці за незаконне переправлення іноземців через кордон.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Суд встановив, що громадянка України у жовтні 2020 року за попередньою змовою з невстановленою слідством групою осіб сприяла незаконному переправленню через державний кордон України до Республіки Польща чотирьох іноземців – громадян Туреччини, Іраку та двох громадян Сирії.

Жінка, по прибутті іноземців з Туреччини в Одесу, сприяла їх перевезенню в м. Кременець Тернопільської області. Вона заздалегідь винайняла помешкання для їхнього проживання, а також купувала продукти харчування за надані ними кошти. Приблизно через тиждень вона сприяла перевезенню іноземців до Львова для подальшого переправлення їх через лінію кордону поза встановленими пунктами пропуску до Республіки Польща.

Згодом, на автодорозі Мшанець – Головецько, на відстані 5 км до державного кордону України, іноземців затримав прикордонний наряд Львівського прикордонного загону.

Надалі жінка, продовжуючи свою злочинну діяльність, діяла за відпрацьованою вже схемою та повторно у листопаді минулого року знову сприяла незаконному переправленню через державний кордон України чотирьох громадян Іраку. Іноземців з Одеси доставили до м. Кременець, потім до м. Буськ, де вони проживали декілька днів, а далі до м. Львів для подальшої організації оборудки з незаконного їх переправлення в Польщу. Іноземців затримали в помешканні під час обшуків.

В судовому засіданні обвинувачена свою винуватість у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332 КК України, визнала повністю та щиро розкаялася у вчиненому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: