Данилюка дискваліфікували з конкурсу на посаду директора Бюро економбезпеки

20190717130915-8770
Фото з відкритих джерел.

Конкурсна комісія не допустила ексміністра фінансів Олександра Данилюка до конкурсу на посади директора Бюро економічної безпеки – не підійшов диплом Університету Індіани, зрештою до конкурсу допустили 48 учасників.

Про це повідомляє Економічна правда.

Голова комісії, ексміністр фінансів Тимофій Мілованов заявив про невідповідність Данилюка кваліфікаційним вимогам. Він не надав документи, що засвідчують наявність у нього вищої юридичної або економічної освіти, натомість надав документи, які засвідчують вищу освіту за спеціальністю, яка не відповідає вимогам конкурсу.

Данилюк закінчив Національний політехнічний університет (КПІ) за спеціальністю інженер-електрик і паралельно здобув освіту в галузі фінансів в Київському інституті інвестицій.

МВА ексміністр отримав в Університеті Індіани, проте диплом не було нострифіковано, у зв’язку з чим комісія відмовилася його визнавати. Мілованов посилався на лист Міносвіти щодо того, що без належного визнання диплому в Україні немає підтвердження того, що освіта справді здобувалася та що документ є автентичним.

За Данилюка заступився міністр фінансів Сергій Марченко. Він посилався на те, що не було вимоги щодо нострифікації під час подання документів, проте Мілованов відповів, що це є законодавчою вимогою. Марченко висловив думку, що «це буде пояснюватися політично». «Я не проти законності цих рішень, мене цікавить, як ми це будемо пояснювати», – додав він.

«Або ми всіх 11 допускаємо і просимо виправити документи, або голосуємо за дискваліфікацію всіх», – заявив Мілованов. Зрештою, комісія проголосувала за зняття з конкурсу 11 осіб, Марченко утримався.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: