Для тих, кому більше 50 років, передбачили спеціальні послуги в Програмі медгарантій

1579907749_8

У межах Програми медичних гарантій передбачено весь спектр медичних послуг, які потрібні людям віком 50+, аби підтримувати своє здоров’я у належному стані.

Це дозволить, зокрема, попередити проблеми зі здоров’ям, які з віком з’являються частіше, пройти щорічну комплексну діагностику – чек-ап, виявити на ранніх стадіях серйозні захворювання та вчасно почати лікування, а також контролювати перебіг хронічних захворювань.

Не забувати дотримуватися основних профілактичних заходів допоможе сімейний лікар або терапевт, з яким укладено декларацію. Станом на сьогодні в Україні понад 12 млн людей віком 50+ обрали сімейного лікаря та уклали з ним декларацію.

За рецептом свого лікаря пацієнти мають можливість отримувати ліки від хронічних хвороб, зокрема від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, безоплатно або з незначною доплатою. Йдеться про Державну програму реімбурсації «Доступні ліки». Відколи ця програма перейшла в адміністрування НСЗУ, пацієнти отримують ліки виключно за електронним рецептом, що є більш зручним, адже рецепт на ліки пацієнт може отримати навіть не відвідуючи свого лікаря, а лише зателефонувавши йому. Програма «Доступні ліки» дозволяє пацієнту лікуватись без істотних витрат на ліки, що є важливим для людей старшого віку. З початку року понад 1,5 млн пацієнтів 50+ скористалися перевагами програми реімбурсації.

Окрім того, НСЗУ акцентує свою увагу на пріоритетних послугах Програми медгарантій, зокрема на лікуванні інсульту та інфаркту, а також обстеженнях для ранньої діагностики онкозахворювань. В Програмі медгарантій передбачено 6 інструментальних досліджень для виявлення онкозахворювань - мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія та бронхоскопія. Лікар, зважаючи на вік пацієнта, чинники ризику, спадковість може направити його на таке дослідження. Для пацієнта воно також є безоплатним.

Програма медичних гарантій чітко визначає перелік послуг, які надаються пацієнтам безоплатно на спеціалізованому рівні. Єдиною умовою для їх безоплатного отримання є направлення лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: