Зеленський підписав закони про національний спротив і збільшення чисельності ЗСУ

630_360_1558545370-669

Володимир Зеленський підписав закони «Про основи національного спротиву» та про зміни до Закону «Про чисельність Збройних Сил України».

Про це повідомили в Офісі Президента.

«Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом усім, що наша країна оборонятиметься, не допустить подій 2014 року і що захист України для нас – це всенародна справа», – наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави додав, що Закон «Про основи національного спротиву» передбачає комплекс важливих заходів, які мають на меті розвиток територіальної оборони та руху опору, впровадження системи підготовки населення до національного спротиву. Також, за його словами, документ дає змогу в разі потреби залучити все населення України до захисту рідної землі, свого краю й своєї родини та згуртувати всіх українців навколо цих важливих, пріоритетних ідей.

«Заходи національного спротиву здійснюватимуться як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави», – констатував президент.

Документ урегульовує розвиток територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до національного спротиву.

Чисельність ЗСУ збільшується на 11 тисяч: 10 тисяч – для військ територіальної оборони і 1 тисяча – для сил спеціальних операцій.

Сили територіальної оборони виводяться зі складу сухопутних військ ЗСУ і отримають окреме фінансування.

Закон визначає такі поняття як «національний спротив», «територіальна оборона», «рух опору», «добровольче формування територіальної громади» тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: