Колишнього голову Львівської облради засудили до восьми років ув’язнення

861d251---------

Колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України Ореста Фурдичка засудили до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Сьогодні, 30 липня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок, яким колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту.

Як вже повідомлялось, директора Інституту було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди – 300 тисяч доларів. Загалом сума неправомірної вигоди сягала 500 тисяч доларів.

Суд, зваживши на докази, що були зібрані в рамках досудового розслідування детективами НАБУ та прокурорами САП, визнав ексдиректора Інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Нагадаємо, що йдеться про Ореста Фурдичка, який 1990 року був обраний депутатом Львівської обласної ради народних депутатів. У 1994-1997 рр. — голова комісії з питань екології. У 1997-1998 рр. – голова Львівської обласної ради. Також Фурдичко був народним депутатом 3-го скликання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: