Знайшовся суддя-втікач Чаус

ca85f4d-705-395
Фото: ЄП

Суддя-втікач Микола Чаус знайшовся у селі Мазурівка на Вінниччині.

Про це інформує Главком.

Як стало відомо, повідомлення до Могилів-Подільського райвідділу поліції надійшло від старости села Мазурівка Леоніда Вітковського. Він розповів, що у селі з’явився чоловік на ім’я Чаус Микола Олексійович, 1966 р.н., який повідомив, що він був викрадений невідомими особами та є суддею Дніпровського райсуду міста Києва.

«При перевірці по ІТС ІПНП дана особа знаходиться у розшуку НАБУ за ч. 4 ст. 368 КК України. На місце події виїхало керівництво вказаного райвідділу поліції та слідчо-оперативна група», – йдеться у повідомленні.

Також з'явилося фото Миколи Чауса, ймовірно зроблене вже в Україні, у поліцейському відділку:

Фото: Vласть VлащенкоКерівник прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю Йон Каракуян повідомив, що справу про зникнення українського судді Миколи Чауса буде закрито після того, як встановлять його місцезнаходження.

Натомість головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомляє, що після затримання Чауса правоохоронцями у Мазурівку прибула група співробітників СБУ і вивезла суддю-втікача у невідомому напрямку.

«Детективи НАБУ негайно звернулися в поліцію з вимогою затримати втікача злочинця. У Вінницькій області починається з пошуку і затримання співробітників СБУ, які викрали Чауса у поліції.

За даними джерел Цензор.Нет, Чауса звільнили за планом, розробленим в Офісі Президента. Він містився на базі ГУР МО, і погодився співпрацювати з ОП під гарантію передачі його справи в СБУ від НАБУ, уникнення кримінальної відповідальності за корупцію. Це означає, що СБУ пред'явить Чаусу звинувачення за статтями незаконний перетин держкордону або будь-яку іншу статтю, яка знаходиться в підслідності СБУ. І після цього від Генпрокуратури зажадають передати справу Чауса в СБУ», – написав Юрій Бутусов.

Як раніше повідомлялося, українського суддю Миколу Чауса було викрадено у Кишиневі 3 квітня після того, як він утік з України в сусідню республіку в 2016 році.

Напередодні генпрокурор Молдови заявив, що до викрадення Чауса причетні державні установи України. Також повідомлялося, що до викрадення українського судді-втікача Миколи Чауса причетні 29 співробітників державної охорони Молдови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: