Київ отримав від Москви ноту через декомунізацію меморіалу Другої світової війни у Львові

218659378_541344230647217_1885946595221031637_n

Міністерство закордонних справ РФ направило ноту протесту до Києва. Документ пов'язаний з планами демонтувати копію радянського ордена Другої світової війни на військовому Меморіалі "Марсове поле" у Львові.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС РФ.

Росія вимагає від української сторони "виконання міжнародних зобов'язань і норм національного законодавства щодо захисту і збереження військових меморіалів".

"Рішуче засуджуємо взятий українською владою курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їх подвиг у боротьбі з фашизмом. Закликаємо керівництво України відмовитися від фальсифікації історії і спроб позбавити українських громадян Перемоги у Великій Вітчизняній війні, досягнутій спільними зусиллями всіх народів колишнього Радянського Союзу", - йдеться в заяві російських дипломатів.

Як пише УП, в РФ заявили, що засуджують "взятий українською владою курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам і самої пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом".

П'ятикутну зірку із серпом і молотом на радянському військовому меморіалі "Марсове поле" встановили у 70-х роках минулого століття.

19 липня стало відомо, що радянську зірку на Марсовому полі у Львові демонтують. 23 липня під Львові завершили демонтаж монумента Бойової слави, встановленого в пам’ять про воїнів СРСР, які загинули в запеклих боях з фашистськими загарбниками на Західній Україні. Свої життя віддали 65 тис. воїнів Червоної армії з усіх республік Радянського Союзу. 3,5 тис. з них були поховані поруч з меморіалом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: