Львів’янка Оксана Літинська підкорила найскладнішу вершину світу

_1627728517_613x321_3_0_nw
Фото: ЛОДА

28 липня львів’янка Оксана Літинська разом з групою альпіністів успішно завершили сходження на найскладнішу вершину світу – Чоґорі (з китайс. – «велика гора»). Ця гора за висотою – друга після Евересту.

Розташована на захід від Гімалаїв, у Пакистані. Підніматися альпіністи почали 10 липня, а вночі на 28 досягли вершини, повідомляють у ЛОДА.

Зі сходженням на вершину українку привітав голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

«Щоб подолати таку складну висоту, потрібно мати дуже добру фізичну підготовку та спорядження, витривалість і фізичну силу, мужність, відвагу і твердий намір досягнути цілі. За плечима в Оксани Літинської - підйом на Еверест та ще 5 найвищих гір усіх континентів.

Львів‘янка, яка живе вже багато років у Лондоні - друга українка, якій вдалося піднятися на гору Чоґорі. А загалом вершину К2, яку, через складний ландшафт, називають горою-вбивцею, підкорили лише четверо українців.

Дякую п. Оксані і бажаю міцного здоров’я та нових вершин! Такі перемоги надихають!», - написав голова Львівської ОДА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сходження на Чоґорі є технічно набагато складнішим, ніж сходження на найвищу вершину планети Еверест. Загалом за всю історію сходження на гору більше 80 осіб загинули при спробі підкорити Чоґорі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: