СБУ оголосила підозру переселенцю, який допомагав організовувати призов до російської армії у Криму

73e5a02----
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В Автономній Республіці Крим оголосили про підозру чоловіку, який допомагав у проведенні незаконних призовних кампаній серед громадян України в Криму.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Для цього зловмисник задіяв транспортні засоби власного приватного підприємства. Перевозив призовників з військових комісаріатів різних районів півострова до збірного розподільного пункту «Республіки Крим» та залізничного вокзалу у Сімферополі.

Під час проведення лише однієї призовної кампанії його транспортні засоби мали здійснити 496 рейсів, перевізши при цьому 3200 осіб. Сукупна вартість послуг становила понад 1 мільйон російських рублів.

Йому оголошено про підозру під час спроби в’їзду в Україну. Вищезазначений громадянин зареєстрований як переселенець на території Херсонської області.

За даними слідства, ділок на момент окупації півострова був власником та керівником приватного підприємства у Сакському районі АР Крим. Займався пасажирськими перевезеннями.

Після окупації півострова Російською Федерацією здійснив перереєстрацію підприємства відповідно до законодавства РФ та продовжив діяльність.

Встановлено, що у 2016-2017 роках підприємець уклав з «військовим комісаріатом Республіки Крим» контракт. Відповідно до угоди він зобов’язувався надавати транспортні засоби для перевезень призовників.

Наразі вищезазначеному громадянину України повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. А це - сприяння незаконній діяльності «військового комісаріату Республіки Крим» під час проведення незаконних призовних кампаній в Криму.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Викриття зловмисника відбувалося у взаємодії із прокуратурою АР Крим та м. Севастополь.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: