Скільки і на що витрачали бюджетні кошти на Львівщині

21_69
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Львівська область – четверта в рейтингу витрат бюджетних коштів на ремонти, протягом 2019-2020 рр. було витрачено 30,6 млрд грн.

Громадська організація «Антикорупційний штаб» провела моніторинг витрат на ремонти за бюджетні кошти по всій Україні в рамках «Карти ремонтів», в якому Львівщина посіла 4-те місце: в цілому на ремонти, відновлення та реконструкцію різних об’єктів тут витратили 30,6 мільярда гривень бюджетних коштів. Наприклад, на ремонти в сусідній Тернопільській області виділили 12,1 мільярда гривень, а в Івано-Франківській — 16,1 мільярда. Аналітики ГО «Антикорупційний штаб» зазначають, що кількість видатків на ремонти в кожній області майже корелюється з кількістю населення в регіоні: чим менше населена область, тим менші видатки і навпаки.

Майже половина витрачених коштів – 14,5 мільярда – це ремонт доріг. На ремонт чи будівництво інших об’єктів витратили близько 16,1 мільярда гривень.

ТОП-5 найдорожчих об’єктів:

Очолює рейтинг Будівництво Палацу спорту на просп. Червоної Калини (у межах громадського центру на Сихові у м. Львів) — 499,8 мільйона гривень.

На другому місці — Будівництво трансформаторної підстанції ПС 110/20/6 кВ «Л-29» 2*25 МВА на вул. Академіка Є. Лазаренка: загалом 232,3 мільйона гривень.

На третьому місці – реконструкція вул. С .Бандери у м.Львові: 209,4 мільйона гривень.

На четвертій позиції — реконструкція вул. Б.Хмельницького (від вул. Промислової до вул. Липинського): 175,3 мільйона гривень.

Замикає п’ятірку Капітальний ремонт вул. Личаківської (від вул. Букової до межі міста)» у м.Львові: 158,3 мільйона гривень.

Лідерами за видатками на ремонти є Київська область та місто Київ (93,1 млрд грн на ремонти), Дніпропетровська область (49,9 млрд грн) та Запорізька область (34,0 млрд грн). Найменше ж на ремонти різного рівня витратили бюджетних коштів у Херсонській (8,3 млрд грн), Кіровоградській (7,6 млрд грн) та Чернівецькій областях (5,0 млрд грн).

Голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик зазначає: «Такий розподіл видатків свідчить не про пріоритет будівництва та ремонту об’єктів соціальної інфраструктури (школи, садочки, лікарні тощо), а про першочерговість ремонту доріг. Тільки за декілька років ми зможемо зробити висновок, чи програма «Великого будівництва» спрацювала та покращила економіку країни в цілому. Зараз же рекомендуємо громадянам активно слідкувати за витратами бюджетних коштів».

Всі видатки на ремонти за бюджетні кошти у Львові та області ви можете контролювати на карті ремонтів ГО «Антикорупційний штаб» за посиланням: map.shtab.net. Карта ремонтів – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: