У лікарні швидкої допомоги з’явилися розумні ШВЛ

IMG_6924

Для нового відділення кардіохірургії та трансплантації серця, яке запрацювало в лікарні швидкої медичної допомоги наприкінці червня, закупили апарати штучної вентиляції легень нового покоління.

Для нового відділення кардіохірургії та трансплантації серця, яке запрацювало в лікарні швидкої медичної допомоги наприкінці червня, закупили апарати штучної вентиляції легень нового покоління та відеоендоскопічну систему експертного класу для кардіосудинної та торакальної хірургії.

Про це повідомили в ЛМР.

«Ми бачимо обладнання, яке коштує понад 21 млн грн. Ми закупили 12 нових ШВЛ та нову стійку для кардіохірургії. Чому це важливо? Ми у цій лікарні маємо все своє – кисневу станцію, де самі продукуємо кисень, ШВЛ найвищої якості – «розумні» апарати. Дуже багато лікарня інвестує власних коштів і місто допомагає. Завдання – аби до 2024 року ургентне об’єднання увійшло у 200 найкращих клінік світу. Щоразу, коли приїжджаю сюди, бачу динаміку та зміни. Ми гарантуємо закупівлю цього обладнання, адже це лізингові платежі. Так купують медичне обладнання в усьому світі. На медицину за останній рік ми виділили найбільше коштів і далі будемо виділяти», – зазначив мер міста Андрій Садовий.

Відеоендоскопічну систему експертного класу для кардіосудинної та торакальної хірургії придбали за кошти НСЗУ. Її вартість – понад 8,8 млн грн.

Дванадцять апаратів штучної вентиляції легень купили в лізинг за кошти міського бюджету, загальною вартістю близько 12 млн грн. Серед них – апарати HAMILTON-С1, HAMILTON-С3 та HAMILTON-С6.

«Це відділення ми дообладнали новими 12-ма апаратами ШВЛ з інтелектуальним режимом, і за власні кошти лікарні купили кардіохірургічну стійку, щоб запустили малоінвазивну кардіохірургію. Плануємо зробити першу операцію з допомогою цієї стійки протягом місяця – через маленький прокол грудної клітки. Ми хочемо робити такі операції на працюючому серці, через маленький розріз», – розповів Олег Самчук, керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Унікальність закуплених апаратів ШВЛ в тому, що вони – інтелектуальні. Тобто апарат сам визначає, скільки кисню потрібно подати людині, аби вона могла дихати, і водночас, щоб її легені продовжували працювали – абт не було абсолютної залежності від апарату ШВЛ. Саме це дозволяє швидше одужати.

«Маємо ШВЛ-С1, і також ШВЛ-С3 – більш інтелектуальний, що дозволяє вести пацієнтів, які мають проблеми з легенями, легеневу гіпертензію, часто такі пацієнти є на трансплантації серця. Також він призначений для діток – недоношених і новонароджених. Також придбали ШВЛ-С6 спеціально під трансплантацію легень – це найінтелектуальніший апарат ШВЛ, який зараз існує на ринку», - додав керівник відділення кардіохірургії та трансплантації серця лікарні Роман Домашич.

Новостворене відділення кардіохірургії та трансплантації серця має до- та післяопераційні ліжка (20 ліжок), реанімацію на 10 ліжок та індивідуальну палату для пацієнтів після трансплантацій. Тут фахівці можуть надавати весь спектр допомоги пацієнтам, які мають проблеми із серцем. Відділення, зі слів лікарів, за своїм обладнанням не відрізняється від будь-якої європейської клініки, включаючи Польщу, Австрію та Німеччину.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: