Ексдиректора державного лісгоспу підозрюють у привласненні понад 50 мільйонів

Без названия

3 серпня затримали за підозрою у заволодінні деревиною на суму понад 50 млн грн колишнього директора одного з державних підприємств лісового господарства Харківської області.

За підозрою у заволодінні деревиною на суму понад 50 млн грн НАБУ та САП затримали колишнього директора одного з державних підприємств лісового господарства Харківської області та керівника однієї з підконтрольних йому компаній (який є його родичем).

Про це повідомили у САП.

Як повідомляє УНН, йдеться мова йде про колишнього керівника ДП «Гутянське лісове господарство» Харківської області Віктора Сису.

Осіб затримали в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Цього ж дня НАБУ та САП повідомили про підозру у заволодінні майном держпідприємства двом керівникам ще двох приватних компаній.

За даними слідства, ексдиректор держлісгоспу Харківської області та керівники підконтрольних йому ТОВ організували схему з продажу деревини за заниженими цінами зазначеним суб’єктам господарювання. Загалом йдеться про продаж упродовж 2018-2019 рр. близько 15 тис. куб. м. деревини, в результаті чого держлісгосп недоотримав понад 50 млн грн.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші можливі учасники вчинення злочину.

Директор держлісгоспу у жовтні 2019 року намагався уникнути кримінальної відповідальності за цей злочин і запропонував та надав старшому детективу Національного бюро неправомірну вигоду у 100 тис. дол. США за закриття кримінального провадження. Директора дерпжпідприємства викрили «на гарячому» та повідомили йому про підозру, а в липні 2020 року закінчили розслідування за цим фактом та скерували справу до Вищого антикорупційного суду.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: