Море і гори: як Кива відреагував на обшуки в підконтрольній йому громадській організації (відео)

228546883_2028679827290157_4812699411215822325_n (1)
Фото з соцмереж.

Лайкою і звинуваченнями на адресу співробітників Служби безпеки України через спецоперацію з блокування підконтрольної йому ГО «Патріоти – за життя» відреагував нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива.

За словами нардепа, СБУ силою вибила свідчення в мешканця Горлівки Ігоря Савчука, а потім його буцімто намагалися ліквідувати, та чоловік втік і попросив захисту в самого Киви.

Член ОПЗЖ поширює 10-хвилинне відео, на якому Ігор Савчук розповідає, як нібито співробітники СБУ та прокуратури Харківщини, а також Нацкорпусу, погрожуючи йому та його сім’ї фізичною розправою і кримінальним провадженням за сепаратизм та сприяння діяльності «ДНР-ЛНР», змусили його надати брехливі свідчення проти Олега Ширяєва.

Сам Кива назвав справу про затримання його поплічників операцією «Чаус-2».

Нагадаємо, під час спецоперації у Харкові, Сєверодонецьку та Лисичанську СБУ блокувала діяльність угруповання, причетного до вчинення тяжких злочинів на ідеологічному підґрунті. Зловмисники діяли під прикриттям громадського об’єднання, яке підконтрольне одному з народних депутатів України, а саме: Іллі Киві. Йдеться про організацію «Патріоти – за життя», куратором якої є Олег Ширяєв.

Встановлено, що у березні цього року лідер групи спільно з її активними учасниками завдав ножем тяжкі тілесні ушкодження ідеологічному опоненту.

Під час обшуку співробітники СБУ вилучили холодну зброю; інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів; велику партію канабісу та обладнання для його вирощування.

Олег Ширяєв – колишній «азовець» і керівник «Східного корпусу». В серпні 2015 року він звільнився з лав МВС та розпочав громадську та політичну діяльність. В серпні 2020 року Ширяєв став куратором проросійського руху «Патріоти – за життя», який в червні 2020 року презентував Ілля Кива.

Ілля Кива у спортивному клубі «Столичний» позує поруч з Олегом Ширяєвим (у центрі)
Фото: Громадське

2018 року щодо Ширяєва було відкрите кримінальне провадження через спробу захоплення елеватора в селищі Занки на Харківщині. 13 вересня 2018 року його затримали та відправили в ізолятор тимчасового утримання, а через день повідомили про підозру. Олег Ширяєв просидів в СІЗО два місяці та вийшов під заставу в один мільйон гривень. Але на початку липня 2021 року його знову затримали і відправили під варту через неявку до слідчого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: