У центрі Львова на даху старовинної кам’яниці сталася пожежа

Увечері вівторка, 3 серпня, на площі Ринок трапилася пожежа на даху одного з будинків.

Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на очевидців.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, в будинках №26-27 в системі вентиляції сталося задимлення. На місце виїхала бригада рятувальників, два спецавтомобілі. Відкритого вогню немає, тож евакуацію з будівель не проводили. Пожежники визначають причину задимлення.

За даними, пожежа, яка спричинила задимлення, виникла у вентиляційній трубі ресторану «Чесне м’ясо» на площі Ринок, 28, що належить родині Дубневичів. Причиною пожежі є жир, який там накопичився.

Кам’яницю на площі Ринок, 28, так звану Гепнерівську або кам’яницю з афоризмами, збудували у XV-XVII ст.. Це одна з найкращих пам’яток львівської житлової архітектури епохи Ренесансу. На її фасаді написано з десяток латинських прислів’їв. Будинок є пам’яткою архітектури національного значення.

Зараз кам’яницю використовують як житловий будинок, а на першому поверсі розташований ресторан. Ці приміщення у 2014 році викупив на аукціоні львівський бізнесмен, голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич. Відтак тут відкрили ресторан «Чесне м’ясо», яким управляє підприємство «Галицький дім», співвласником та керівником якого є зять Дубневича Тарас Колодій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: