У Новому Роздолі завершують ремонт дамби хвостосховища

main-min-8
Фото ілюстративне/ з відкритих джерел.

На території Державного підприємства «Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка» в Новому Роздолі на Львівщині  завершують роботи з реалізації «Капітальний ремонт західної дамби хвостосховища».

Про це повідомляє ЛОДА.

Ремонтні роботи провели на західній дамбі завдовжки 350 метрів. Ремонтують за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

«Західна дамба хвостосховища №1 є найбільш проблемною і вимагає термінового відновлення, бо гідротехнічні споруди розташовані на близькій відстані до транскордонної річки Дністер. В результаті впровадження заходу проведемо ремонт західної дамби на довжині 350 м, у зв’язку з чим буде  забезпечено безпечне зберігання відходів сірчаного виробництва, усунено небезпеку забруднення басейну річки Дністер та прилеглих населених пунктів, а також відновлено екологічну рівновагу в зоні діяльності ДП «РГХП «Сірка»», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

Ремонт має відновити поперечний профіль західної дамби, щоб запобігти просочуванню вод з хвостосховища через тіло дамби та раптового попадання відходів у навколишнє природне середовище. Захід спрямований на ліквідацію одного з основних джерел небезпеки потенційно небезпечного об’єкта, який при певних умовах може спричинити надзвичайну ситуацію техногенного характеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: