Як у Мінекономіки хочуть боротись із розривом у зарплаті чоловіків та жінок

Без названия

За підсумками першого кварталу 2021 року гендерний розрив у оплаті праці в Україні досяг найнижчого рівня за всю історію та склав близько 18 %.

Проте у Мінекономіки готують документи для подальшого зменшення цього розриву.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Як вказано в повідомленні, Мінекономіки розробило проекти Національної стратегії щодо зменшення гендерного розриву в оплаті праці на період до 2023 року та плану заходів з її реалізації. Наразі ці документи готуються для надсилання на погодження всім зацікавленим центральним органам виконавчої влади, після чого будуть винесені на громадське обговорення.

«Рівень горизонтальної та вертикальної гендерної сегрегації ринку праці України, незважаючи на певні позитивні зміни в останні роки, залишається достатньо високим. Як наслідок існує розрив в оплаті праці жінок і чоловіків в Україні, який хоч і демонструє упродовж 2020 – першої половини 2021 року тенденцію до скорочення - за підсумками першого кварталу 2021 року він досяг найнижчого рівня за всю історію нашої держави та склав близько 18 % - проте залишається суттєво вищим ніж у більшості розвинених країн світу, у тому числі країн Європейського Союзу», – прокоментувала заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

Нагадаємо, що за ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської Україна у 2020 році приєдналась до двох провідних міжнародних ініціатив, статутною метою яких є скорочення гендерного розриву в оплаті праці – «Партнерство Біарріц» з утвердження гендерної рівності та Міжнародна коаліція за рівну оплату праці (Equal Pay International Coalition, EPIC).

Одним з головних зобов’язань, які Уряд України взяв на себе у зв’язку з цим приєднанням, стало поступове та планомірне зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків за працю рівної цінності. Зокрема, Кабінет Міністрів своїм розпорядженням схвалив план заходів з реалізації зобов’язань, взятих у рамках міжнародної ініціативи “Партнерство Біарріц” та поєднав заходи з виконання зобов’язань перед обома міжнародними організаціями.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: