Обшуки у Мін’юсті: ДБР розслідує справу про можливе вимагання хабара

Без названия

Державне бюро розслідувань прийшло з обшуки в Міністерство юстиції через розслідування справи про можливе вимагання столичною адвокаткою хабара

Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками в Міністерство юстиції через розслідування справи про можливе вимагання столичною адвокаткою хабара, який нібито мали передати в Мін’юст.

Про це інформує УП з посиалнням на міністра юстиції Дениса Малюська.

ДБР доручило проводити експертизу в справі Київському науково-дослідному інституту судових експертиз. При цьому сам інститут також підпорядковується Мін’юсту.

На прохання КНДІСЕ слідчі прийшли вилучити документи в приміщеннях міністерства, розташованих в Рильському провулку та на вулиці Бульварно-Кудрявській. Правоохоронці скопіювали всю систему електронного документообігу відомства.

Підозр співробітникам міністерства не вручали.

Передісторія:

  • 23 квітня правоохоронці затримали адвокатку Аллу Цимановську. За версією слідства, вона вимагала та отримала 160 тисяч доларів за перереєстрацію земельних ділянок.
  • Жінка нібито пропонувала передати гроші членам Колегії з розгляду скарг Мін’юсту. Водночас, їй повідомили про підозру не в хабарництві, а шахрайстві. Колеги адвокатки назвали це провокацією. Співробітникам Мін’юсту підозри не вручили.
  • 17 червня Державне бюро розслідувань провело обшуки в Міністерстві юстиції, у приміщенні Антирейдерської комісії. Згодом правоохоронці повідомили, що викрили адвоката, який намагався заробити на власниках захопленого рейдерами підприємства.
  • Він, за версію слідства, вимагав хабар, який нібито мав передати в Мін’юст, але насправді не мав таких намірів. Його дії також кваліфікували як шахрайство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: