У Трускавці бухгалтерку управління соцзахисту посадили на 7 років за привласнення зарплати

9e234a7----
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Ексначальницю відділу бухгалтерського обліку Управління праці та соцзахисту населення Трускавецької міської ради засудили до 7 років позбавлення волі за привласнення бюджетних коштів.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на вирок суду від 29 липня.

За матеріалами справи, з січня 2017 до травня 2020 чиновниця щомісяця вносила завідомо неправдиві відомості щодо розподілу виплат Управління про розмір своєї зарплати. Цю інформацію вона вносила до системи «Приват24» і в подальшому отримувала кошти на банківську картку.

За 3,5 роки обвинувачена встигла виплатити собі надлишково 1,37 млн грн.

Жінка працювала на посаді бухгалтера близько 20 років. Представник міськради пояснив, що її роботу ніхто не контролював, порушень в роботі не було, перевірок не проводилось. Однак у січні у 2020-го від податкової інспекції надійшло повідомлення про несплату податку на дохід. З’ясувалося, що стягується ЄСВ не з реальної суми зарплати, а зі значно меншої. Після цього відбулася аудиторська перевірка та виявлено порушення —привласнення бюджетних коштів.

Жінку свою провину визнала, пояснила, що в певний період її життя склались такі обставини, що чоловік залишив її з двома дітьми та боргами за квартиру і вона мусила брати у різних установах кредити, які необхідно було погашати у великих розмірах. Повертати борги не могла, тому їй почали телефонувати з банків та погрожувати. Щоб вийти з даної ситуації вона вирішила заволодіти коштами таким способом.

Обвинувачена має на утриманні неповнолітню дитину, частково відшкодувала шкоду в розмірі 8700 грн. Вон перебуває в лікаря психіатра на консультативному обліку з 1997 року, але за висновком судово-психіатричного експерта в період скоєння злочину усвідомлювала свої дії.

Підсудну визнали винною  у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, повторно (ч. 2, 4, 5 ст. 191 ККУ), а також у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах) і автоматизованих системах (ч.3 ст.362 ККУ).

За сукупністю злочинів суд призначив покарання – 7 років позбавлення волі. Також із обвинуваченої стягується 1,36 млн грн збитків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: