На площі Ринок збудують апарт-готель

99879-900x606

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив реконструкцію з надбудовою на площі Ринок.

Зокрема, виконком видав ТзОВ «Кам’яниця Шимоновича» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію  житлового будинку під літерою А-3 з розширенням за рахунок надбудови під апарт-готель на Площі Ринок, 15-А у Львові.

Йдеться про добудову двох поверхів до флігеля у внутрішньому дворику кам’яниці Шимоновича та перетворення його на апарт-готель.

Як пояснила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР  Лілія Онищенко, споруда не є пам'яткою архітектури, а  забудовник відкоригував проєкт відповідно до зауважень Консультативної ради.

«У рішенні, яким взято на облік пам’ятку, чітко написано «площа Ринок, 15». Формально адреса площа Ринок, 15-А не є пам’яткою. Щодо цінності цієї офіцини: вона була збудована орієнтовно наприкінці XIX – на початку ХХ століття, перед I Світовою війною була розібрана як аварійна, після війни у 20-х роках на цьому місці збудували те, що ми маємо зараз. Тобто це є забудова початку ХХ століття, яка зараз є у дуже поганому стані. Проведено ґрунтовні дослідження всіх цінних елементів – муру і стіни старої офіцини. Їх буде збережено, все решта, очевидно, у межах існуючих габаритів треба реконструювати, бо ще трохи і цей будинок просто завалиться», – розповіла Лілія Онищенко.

Згідно з погодженими документами, відсоток забудови земельної ділянки не зміниться а висота споруди збільшиться з 14 до 16,5 м.

При цьому, засновником ТзОВ «Кам’яниця Шимоновича» є «Холдинг емоцій «!Фест».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: