У автокатастрофах, скоєних керманичами напідпитку, з початку року загинуло п'ятеро людей на Львівщині

водій
Фото ілюстративне

За сім місяців цього року на території Львівської області зареєстровали 208 ДТП саме через перебування водія у нетверезому стані. З них 32 ДТП з постраждалими, в яких травмувалось 47 осіб, а також 5 людей загинуло.

Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції області.

У відомстві нагадали про адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП):

  • за скоєння правопорушення вперше: штраф 17 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на один рік.
  • повторно протягом року: штраф 34 тисячі гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на три роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або адмінарешт на десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого. двічі протягом року: штраф 51 тисяча гривень та позбавлення права керування ТЗ на десять років з конфіскацією ТЗ, або адмінарешт на п’ятнадцять діб з позбавленням права керування ТЗ на десять років, з конфіскацією ТЗ.

У поліції кажуть, що максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле.

«Закликаємо водіїв не сідати за кермо в стані сп'яніння, адже ви не можете контролювати свої дії і стаєте небезпечним для себе та інших учасників дорожнього руху», - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, з січня по липень включно, на території Львівської області зареєстрували 222 ДТП за участю дітей, з них 195 ДТП з постраждалими, в яких травмувалось 232 дитини та 10 — загинуло.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: