У Львові дитячі хірурги сформували частину стравоходу чотиримісячному немовляті

223219031_3991030427693291_1471258616219648375_n
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Дізнавшись про ваду, батьки відмовились від хлопчика, тому тепер Рома одужує і чекає, коли його заберуть у нову родину.

Чотиримісячний Ромчик пережив надскладну операцію — львівські лікарі сформували новонародженому із власних тканин частину стравоходу, якої йому бракувало.

Про це розповіли у пресслужбі Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит.

«Нашому маленькому пацієнтові - 4 місяці. Хлопчик народився з вадою - у нього не було стравоходу (діагноз - атрезія стравоходу з наявністю нижньої трахеостравохідної нориці). А ще від малечі відмовилися батьки у пологовому…
З пологового малечу перевели до «Охматдиту». Ми повністю обстежили хлопчика і почали лікування у кілька етапів. У проміжку між лікувальними процедурами і операціями старалися трохи побути мамами і татами для малючка, який був приречений на одужання сам», - йдеться в повідомленні.

Зазвичай атрезія стравоходу в дітей - це коли немає частини стравоходу з роз'єднаними дистальним і проксимальним сегментами. Така вада — одна з найважчих, несумісних з життям, якщо допомога хірурга надана невчасно.

Ромчик не міг сам ковтати, кожне годування ставало катастрофою - їжа потрапляла не у шлунок, а в дихальну систему.

Хірурги почали І етап - операцію для встановлення спеціальних кліпс, щоб перекрити доступ зі стравоходу у трахею і вміст шлунка не потрапляв у легеню.
На ІІ етапі лікарі пересікли стравохід і з’єднали його із сліпим сегментом шлунку, дефект закрили власними тканинами стравоходу дитини.

Після операцій у дитини залишилися рубці, сталося звуження стравоходу. Щоб цей стан усунути, триває серія хірургічних процедур - бужування стравоходу. Тобто малюк ще залишається під нагдядом лікарів.

Зараз наш Ромчик від'їв щоки, чемно сам смокче суміш з пляшечки (для таких діток це велике досягнення, адже вони тривалий час харчувалися через трубку у животику) і чекає на своїх маму і тата.

«Дитина нормально росте і розвивається, як інші діти, їсть сама і все у неї буде добре. Ромчика чекає буквально ще кілька процедур бужування і він може їхати додому назавжди. Зараз він потребує догляду і всього, того, що інші діти його віку», - пояснив торакальний хірург Олег Ленів.

Зараз дитина перебуває на контролі служби у справах дітей. Усім, хто впізнав у ньому свого синочка - вам туди. Ми, лікарі, зробили свою супергерйську частину дива, тепер - справа за дорослими, які мріють поділитися своєю любов'ю з одним маленьким хлопчиком. Від себе обіцяємо й надалі стежити за здоров'ям дитини і до 18 років залишатися ангелами-охоронцями Ромчика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: