Вакцинація у Львівському аеропорту: в ЛОДА розповіли подробиці

f3d18cd-shtam

З 6 серпня у Львівському аеропорту працює центр вакцинації. Тут щеплюють вакцинами «Pfizer» та «CoronaVac.

Як розповіла директорка Львівського державного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська, наразі кількість вакцинованих незначна.

«Зараз невелика кількість вакцинованих – 10-15 за добу. Центр облаштований для вакцинації пасажирів, які мають бажання отримати щеплення. Інших осіб приймають у невеликій кількості в час відльотів і прильотів - по списку за попередньою реєстрацією. Наразі узгоджуємо найкращий час для вакцинації усіх охочих. Щодо проведення швидких тестів на ковід безпосередньо в аеропорту, то пункт тестування розміщений в зоні прильоту, до проходження паспортного контролю. Пункти працюють цілодобово. Тестування проходять лише пасажири, які прилітають регулярними рейсами  - Стамбул, Варшава, Лондон», - розповіла Тетяна Романовська.

«Людей з позитивним тестом поміщають в ізолятор в аеропорту. Прикордонники приймають рішення, чи може така людина перетнути кордон, потім викликається бригада Львівського центру медицини катастроф, яка супроводжує особу до місця обсервації. Після огляду лікаря вирішується питання, чи людина буде госпіталізована чи може залишитися на ізоляції», - додала експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики, в.о. генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: