Хірурги у Львові провели першу в Україні операцію із реконструкції обличчя

234547461_2345757408893051_220611833767552915_n
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

У Львові хірурги дванадцять годин оперували 20-річного юнака із хронічним захворюванням суглобів: після автокатастрофи, в яку він потрапив у п'ятирічному віці, пацієнт отримав складні переломи нижніх кінцівок та нейротравму.

Таку операцію із реконструкції обличчя зробили вперше в Україні, повідомили у пресслужбі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

«Після ДТП у п’ятирічному віці наш пацієнт, сьогодні 20-річний юнак, отримав складні переломи нижніх кінцівок та нейротравму. Лікарі, тоді, на жаль, йому не діагностували ще однієї травми - перелому нижньої щелепи! Через це вже за кілька років він просто не міг широко відкрити рота, йому було важко жувати, погано спати вночі. До нашої лікарні хлопець звернувся з ускладненнями після невдалого попереднього лікування. Діагноз – деформуючий остеартроз лівої та кістковий анкілоз правої суглобової головки. Простішими словами – давня травма призвела до хронічного захворювання суглобів із практично цілковитою їхньою нерухомістю», - розповіли у медзакладі.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Після попередньої консультації медики провели ортодонтичну підготовка до складної операції. Виготовлено ортогнатичний план в лабораторії та протези індивідуальних суглобів.

Упродовж дванадцятьох годин хірурги проводили складне хірургічне втручання, аби  повернути щелепи у правильне положення та відновити деформовані суглоби. Для цього спеціалісти усунули розростання кісткової тканини, що заважало при відкриванні рота, розташували спочатку скронево-нижньощелепові суглоби, потім допереду висунули верхні щелепи та підборіддя.

«Усього через кілька днів вигляд обличчя пацієнта - змінивсяю Тепер хлопець зможе забути про постійний дискомфорт та не відчуватиме труднощів рухах щелепою», - додають у лікарні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: