«Велике будівництво»: на Львівщині торік побудували та відновили десять шкіл і дитсадків (фото)

bud

Минулого року завдяки «Великому будівництву» на Львівщині побудовано та реконструйовано 5 дитячих садочків та 5 шкіл. 

Стан шкіл та дитячих садків у селах завжди був проблемою в Україні. Дуже часто навчального закладу в населеному пункті або нема взагалі, або він збудований ще в радянський період і потребує капітального ремонту. Тому одним із основних напрямів програми Президента «Велике будівництво» стали будівництво та реконструкція цих закладів.

Минулого року завдяки «Великому будівництву» на Львівщині побудовано та реконструйовано 5 дитячих садочків та 5 шкіл.

«Я цілком погоджуюся з тим, що інвестиції в освіту наших дітей - це інвестиції в майбутній розвиток нашої держави. Незалежно від того, де розташований навчальний заклад: у великому місті, чи у віддаленому селі, мають бути забезпечені безпечні та комфортні умови для дітей і працівників. Завдяки програмі «Велике будівництво» нарешті вдалося розморозити будівництво шкіл та дитячих садків на Львівщині», – зазначив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Школа в селі Дубаневичі Львівського району – один із прикладів ефективності проєкту. Новий навчальний корпус почали будувати 2016 року, але через брак грошей будівництво заморозили. У 2019 році в межах програми «Велике будівництво» роботи були відновлені. І він відчинив свої двері для школярів 20 жовтня 2020 року.

Директор школи Віталій Маковецький розповідає: «Раніше приміщення школи складалося з трьох корпусів, основний з яких був збудований ще у 1962 році господарським способом на цегляному просілому напівзруйнованому фундаменті. Згодом він почав руйнуватися, на стінах з'явився грибок. Окрім того, в приміщенні було мало класів, тому учні були змушені вчитися у дві зміни. Тож будівництво школи було гострою необхідністю, адже першочергово слід дбати про безпеку дітей. Радію, що зведення будівлі встигли завершити до настання холодів. Вже майже рік 84 учні ходять до школи з великим задоволенням».

Площа новозбудованого корпусу - понад 1000 м кв. Крім нового приміщення, використовують ще 2 корпуси. У закладі працює 16 педагогів та представників персоналу.

Загальна кошторисна вартість будівництва навчального закладу становить понад 50 млн грн. Роботи фінансували з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету. За ці кошти зведено двоповерхову будівлю школи з підвальними приміщенням, перекрито дах, встановлено двері та вікна, змонтовано систему опалення, виконано електротехнічні роботи, збудовано та накрито котельню, проведено внутрішні роботи, утеплено фасад, закуплено обладнання, проведено благоустрій території.

Ще одним яскравим прикладом реалізації «Великого будівництва» на Львівщині є дитячий садок у с. Рудники Стрийського району. Це дуже важливий інфраструктурний проект, адже дитсадок забезпечив місця для дошкільнят Рудників та інших навколишніх сіл.

В межах проєкту на виділені державою 4,7 млн грн було проведено загальнобудівельні роботи, утеплено фасад, влаштовано покрівлю, під’єднано інженерні мережі, закуплено обладнання та здійснено благоустрій території.

«Ми отримали чудовий подарунок – новий, сучасний дитячий садок. У дитячому закладі створено належні умови для всебічного розвитку дітей: затишні, естетично оформлені кімнати, сучасне предметно-розвивальне середовище, дидактичні матеріали. Тут не лише 40 діток здобувають якісну дошкільну освіту, а й 14 місцевих жителів – вихователі, няні, кухарі – мають роботу, – зазначила директор садочку Любов Гречаник. – Дитячий заклад створено не лише для наших малюків – а й для наступних поколінь. Ми розуміємо та цінуємо те, що заради здійснення мрії мешканців Рудників були докладені чималі зусилля, використані неабиякі кошти, співпраця державної влади, органів місцевого самоврядування та відповідальність Президента за покращення інфраструктури населених пунктів та розвиток держави».

Школа в с. Дубаневичі та дитячий садок у с. Рудники – це вже завершенні успішні приклади реалізації програми Президента України «Велике будівництво» у Львівській області.

Піклування за майбутні покоління сьогодні – це мудре рішення для покращення нашого життя завтра. Програма Президента України «Велике будівництво» створює умови для належного розвитку маленьких українців та забезпечує робочі місця. Про дітей потрібно дбати, адже вони – майбутнє України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: