Біля Львова посеред дня у людному дендропарку розстріляли собаку

236816892_3823755381064404_778861961631405664_n

Сьогодні в дендрологічному парку села Оброшине, що біля Львова, посеред білого дня підстрелили собаку. 

Сьогодні в дендрологічному парку села Оброшине, що біля Львова, посеред білого дня підстрелили собаку.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

«Я просто шокована. Ніколи не думала, що в нас, йдучи на прогулянку в парк, треба бути готовим до пострілів. Ми ж не в гарячій точці, – розповіла Еспресо.Захід Вікторія Андрущак. – Ми гуляли дендрологічним парком, що біля палацу єпископів, як раптом почули два постріли. Після цього побачили собаку. Він повільно йшов, а з морди текла кров. Собака до себе не підпускав. Я зателефонувала в ЛКП «Лев», але там сказали, що Оброшине – це вже не Львів, то приїхати за нею не можуть. Тому я написала в Оброшинську групу та Спільноту собачників Львова, може, хтось впізнає собаку».

За словами Вікторії, це вже не перший випадок, коли в Оброшине стріляють у тварин.

«Цього разу поцілили у собаку, але ж так і людину можна  пристрелити! Зрештою, собака теж живе створіння!», – каже Вікторія.

На її допис відгукнулася Христина Смалюх, яка впізнала собаку. Це Білка, яка вже півтора року живе біля їхнього під'їзду.

«Це дуже спокійна і лагідна собака, хоч і велика Я навіть не впевнена, чи вона вміє гавкати. Десь півтора місяця тому її стерилізували. Я їй тиждень колола антибіотики. І вона це дозволяла, – каже Христина. – Ще вранці її та інших собак погодувала і поїхала на роботу.  Сиджу в обід в їдальні, відкриваю Facebook, дивлюся – Білка поранена.  Я була шокована! Сіла за кермо й поїхала по собаку. З подругою доньки ми знайшли її в парку за кривавими слідами. Взяли на капу й повезли до ветеринара. Лікар витяг одну кулю. Ще дві застрягли глибоко, треба робити рентген. Ветеринар каже, якщо вони потрапили у легеню, то їх неможливо буде витягти, бо собакам в Україні операції на легенях не проводять. Є ще четвертий отвір ближче до грудей. Лікар каже, що стріляли, швидше за все, з дробовика. Гарантії, що вона виживе, немає», – розповіла жінка.

Наразі собака прокинулася після анестезії і перебуває у ветклініці. Тим часом жінка шукає перетримку для собаки.

«Не можу забрати її додому, але ж і залишити її в під'їзді після операції не можна. Я дуже хочу, аби вона вижила. Це дуже віддана собака. Мені у голові не вкладається, чому хтось у неї стріляв», – додала Христина Смалюк.

Ветеринарний лікар повідомив про собаку з вогнепальним пораненням у поліцію, тож тепер правоохоронці розслідуватимуть цей інцидент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: