Чи допускатимуть до вчителювання невакцинованих освітян, - відповідь МОН

школа5
Фото з архіву, ілюстративне

Для українських закладів освіти вакцинація від коронавірусу є добровільною, питання про недопуск вчителя до роботи не стоїть.

Про це в етері одного з телеканалів заявив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, пише УНН.

«Ми зацікавлені в тому, щоб якнайбільше педагогічних працівників і всіх тих, хто працює з дітьми, були вакциновані. Це надзвичайно важливо. Але питання про недопуск вчителя до роботи, звичайно, не стоїть. Школа і вчитель працюватимуть у будь-якому разі», - заявив посадовець.

Кононенко пояснив, що вчителі будуть продовжувати роботу, незалежно від того, чи будуть школи працювати в очному чи в дистанційному режимі. У разі примушення до вакцинації, освітяни мають право звернутися в орган місцевого самоврядування та в правоохоронні органи.

Він також додав, що урочисті заходи до 1 вересня не є під забороною, але вони мають проводитися з дотриманням всіх правил епідемічної безпеки.

Як заявив раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, на сьогодні в середньому по освіті рівень вакцинації становить 35-37%, але серед регіонів є лідери, а саме Київська область - 90% вакцинованих, Житомирська область - приблизно 60%, Волинська - менше 10% вакцинованих. Він також додав, що примусової вакцинації освітян від коронавірусу не буде.

Однак, ще у червні Шкарлет заявляв, що вакцинація від COVID-19 може стати обов’язковою для працівників освіти для допуску до професії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: