На Львівщині 20 медиків розпочали безстрокове голодування через невиплату зарплат

Сьогодні, починаючи з 16.00, близько двадцяти медичних працівників міської лікарні у Соснівці розпочали безстрокове голодування. Медики вимагають виплатити їм заборговану зарплату.

Про це повідомляє Вголос.

Як повідомила «Вголосу» голова первинної профспілкової організації вільної профспілки медичних працівників України комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради» Оксана  Гладун, працівникам їхнього закладу заборгували заробітну плату з квітня місяця.

«Сьогодні до нас приїжджали представники міської ради. Нагодували нас обіцянками й нічого не вирішили. Тому ми змушені вдатися до такого кроку», - пояснила вона.

За словами Оксани Гладун, вже цього року з лікарні звільнилося 46 медичних працівників. І якщо ситуація з заборгованістю буде продовжуватися, то скоро звільняться всі, а місцеві мешканці залишаться без кваліфікованої допомоги.

«Наразі наші працівники, які оголосили голодування, будуть й надалі лікувати пацієнтів. Адже ми не можемо залишити їх напризволяще», - запевнила голова профспілки.

Водночас лікарі та медсестри, які зважилися на такий крок, начеплять на себе пов'язки зі словом «голодую», аби пацієнти бачили цю форму протесту.

Щоб медиків не звинуватили у недобросовісному голодуванні, вони залишаться у стінах лікарні до моменту вирішення питання.

«Сподіваємося, що нас почують і нам виплатять заборговані кошти», - каже Оксана Гладун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: