Голодування медиків на Львівщині: Денісова звернулась до МОЗ і Держпраці

1628846365-730
Фото: Оксана Гладун, ФБ

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала Міністерство охорони здоров’я і Державну служби України з питань праці вжити дієвих заходів щодо виплати заробітних плат медикам у Львівській області.

Про це повідомляє Укрінформ.

Омбудсмен зазначила, що 18 медиків комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради» на Львівщині оголосили голодування у зв’язку з невиплатою всьому трудовому колективу заробітної плати, починаючи з квітня 2021 року.

«Задля поновлення порушених конституційних прав медиків, направила листи до Міністерства охорони здоров’я та Державної служби України з питань праці, у яких наголошую на необхідності вжиття дієвих заходів для поновлення прав медичних працівників закладу охорони здоров’я на своєчасне одержання винагороди за працю, а також на належні, безпечні та здорові умови праці», - заявила Денісова.

Також вона доручила своєму представнику в західних областях здійснити відповідні заходи парламентського контролю за додержанням прав медиків.

Денісова зауважила, що медики вимагають погасити заборгованість із зарплатної плати, включно з «ковідними» доплатами, а також оздоровчими виплатами за поточний рік. «Серед їхніх вимог - здійснити перерахунок зарплат за 2020 рік і компенсацій за втрату частини зарплати, в зв'язку з недотриманням термінів її виплати», - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: