Майже половина громадського транспорту Львова вже має валідатори для впровадження е-квитка

IMG_0093-696x464-696x464

Виконавчий комітету Львівської міської ради погодив порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування і Правила користування транспортом.

Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, це рішення юридично дає старт впровадженню е-квитка у Львові.

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», на сьогодні системою АСОП обладнано 322 одиниці громадського транспорту, що становить 46% від їхньої загальної кількості. Зокрема обладнання влаштоване на 164 автобусах, 68 тролейбусах, 89 трамваях та на електробусі.

«Обладнання 161 одиниці транспортних засобів вже є на хмарному сервісі. Зараз основне питання – це завершення розробки програмного забезпечення, яке здійснює відповідний виконавець за контрактом з ЄБРР. Це консорціум «Мікроелектроніки» і «СофтСерву». Все має бути закінчено до вересня, система має тестуватися. І в січні ми вже маємо поїхати. Період апробації, звичайно ж, продовжується далі, триватиме десь ще 6 місяців, але система працюватиме на повну потужність», – розповів Олександр Одинець.

Е-квиток має запрацювати у Львові з січня 2022 року.

Мешканцям будуть запропоновані різні види проїзних карток – загальні, туристичні і сервісні Леокарти. Також буде неперсоналізована карта, яку можна буде придбати у місцях продажу. Картки можна буде поповнювати в мережі Інтернет, або користуватися терміналами, які безпосередньо встановить оператор – ЛКП «Львівавтодор».

На сьогодні ще триває збір документів від мешканців для видачі соціальних карток. Перші пільгові картки мешканцям Львівської міської територіальної громади планують видавати восени цього року.

Пільгові проїзні картки можуть отримати і мешканці тих населених пунктів, які не входять до Львівської міської територіальної громади. Для цього з певною громадою має бути укладена відповідна угода. Важливо, що така ініціатива має надійти від тої чи іншої громади.

Нагадаємо, електронний квиток у Львові намагаються запровадити вже 10 років. З цього часу дата початку роботи системи багато разів переносилася. Перед січнем 2022 року у мерії називали інший термін - до початку 2021 року.

Плани ж на цей рік щодо е-квитка у мерії були такими: запуск Центру обслуговування пасажирів, отримання перших пільгових транспортних карток Леокарт, тестовий монтаж системи АСОП на кожен тип транспортного засобу, тестування та прийняття програмного забезпечення, перший продаж електронних загальних та туристичних карт під час тестування оплати проїзду, встановлення системи АСОП на усі транспортні засоби – до кінця 2021 року. Здача в експлуатацію системи АСОП була запланована на 13 січня 2022 року.

У жовтні 2020 року у Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків, а у березні місто отримало першу партію тестових валідаторів,

Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: