Топ-8 історичних фільмів за останні 10 років

ТЕМНІ-ЧАСИ-трейлер
Кадр з фільму.

Історичне кіно завжди в пошані, це саме той жанр кіноіндустрії, який ніколи не втратить своєї актуальності.

Історичні події, їх герої і наслідки, а найголовніше те, як їхні дії впливали на хід нашої історії.

ІА Дивись.info підготувала топ найкращих історичних фільмів, які вийшли за останні 10 років.

«Гамільтон» (2020)

«Гамільтон» — американський музичний фільм 2020 року, живий запис однойменного бродвейського мюзиклу 2015 від режисера і продюсера Томаса Кейла та продюсера, автора і композитора Ліна-Мануеля Міранди, натхненного біографією «Александер Гамільтон» 2004 Рона Чернова.

Олександр Гамільтон - легендарна особистість, яка вплинула на становлення Америки. Він став першим міністром фінансів і впевнено рухався до успіху, завдяки цілеспрямованості і працьовитості. Розум, кмітливість і вміння прийняти швидке рішення позитивно вплинули на економіку країни. Він дуже швидко завоював повагу серед політиків і простого народу. Тепер про нього пишуть в підручниках, знімають фільми, а його системи досі вважаються еталонними.

Кадр з фільму.

«Айла: донька війни» (2017)

Турецький драматичний фільм 2017 року, знятий Джаном Улкаєм. Фільм був обраний від Туреччини як кандидат у категорії найкращий фільм іноземною мовою на 90-ій церемонії вручення премії «Оскар», але він не був номінований.

Події розгортаються в 1950-ті роки під час Корейської війни навколо сержанта Сулеймана Ділбірлігі з турецької бригади «Північна зірка», яка брала участь в конфлікті на боці військ ООН. Коли він натикається на задубілу самотню корейську дівчинку, чоловік ризикує власним життям, щоб її врятувати, і потайки призводить на військову базу. Не знаючи ім'я сирітки і не маючи можливості з нею поговорити, Сулейман називає дівчинку Айлой. Незабаром між героями зав'язуються дружні відносини, але війна добігає кінця, а значить бригада Ділбірлігі скоро відправиться додому, при цьому солдат не зможе забрати з собою дівчинку, хоча і прагне знайти спосіб зробити це.

Кадр з фільму.

«З міркувань совісті» (2016)

«З міркувань совісті» — американсько-австралійський військово-драматичний фільм, знятий Мелом Гібсоном.

У фільмі розповідається про звичайного солдата Дезмонда Томе Доссе. Він адвентист сьомого дня. Цим людям не можна носити зброю і вбивати. Бувають, звичайно, випадки, коли ворог нападає і природно йому потрібно дати відсіч. Можна довго сперечатися про роль пацифістів у таких випадках. На їхню думку, якщо Всевишній дав людині життя, то тільки він за своїм велінням може його забрати.

Коли почалася Друга світова війна Дезмонда призвали на реальну військову службу. Він пояснив свої переконання і відмовився носити зброю. В якійсь мірі йому пішли назустріч і Тома направили до медичної частини.

Кадр з фільму.

«12 років рабства» (2013)

«12 років рабства» — оскароносна американсько-британська історично-біографічна драма 2013 року режисера Стіва Макквіна.

Фільм знятий за мотивами реальних подій. Екранізація відбулася на основі мемуарів Соломона Нортопа, який видав їх за 9 років до Громадянської війни. Його книга отримала титул бестселера і завоювала серця американців. Події відбуваються у 1850 році.

Соломон Нортоп з Нью-Йорка був зразковим сім'янином. Та йому запропонували високооплачувану вакансію у Вашингтоні. У пориві бажання росту Соломон кидає сім'ю та рідне місто в надії на краще майбутнє. Однак по прибутті до міста його викрадають та перепродають в Луїзіані як раба. Йому 12 років доводиться працювати на плантаціях. Та весь цей час його не покидає надія та зрештою він зважується на втечу.

Кадр з фільму.

«Тоґо» (2019)

Тоґо — американський драматичний фільм 2019 року. Події стрічки розгортаються навколо Великої гонки милосердя 1925 року.

Дії фільму відбуваються в 1925 році. Ном - невелике містечко, розташоване в засніженій Алясці. Його оточують безкраї сніги і дістатися до нього зовсім непросто. Тут люди пересуваються за допомогою собачих упряжок. Саме брати наші менші і стають справжніми героями в дуже складний для Нома час. Місто охопила епідемія дифтерії. У місцевій лікарні просто не було необхідного запасу антитоксина, який допоміг би запобігти поширенню хвороби і вилікувати хворих. До найближчої лікарні, де приготували посилку з необхідною кількістю вакцини, було більше 1000 кілометрів. Доставити ліки повітрям неможливо через складні погодні умови. Тоді було прийнято рішення доставити препарат за допомогою собачих упряжок. Леонард Сеппалла і його вірний пес Тоґо стали одними з учасників цієї події, що отримала назву Велика гонка милосердя.

Кадр з фільму.

«Король говорить» (2010)

Фільм «Король говорить» – оскароносна біографічна драма, героєм якої є монарх Георг VI, котрий страждав заїканням.

1930-ті, Британська імперія. Герцог Йоркський Альберт, можливий спадкоємець престолу, вражений неприпустимою для політика недугою - заїканням. Вид увімкненого мікрофона приводить сором'язливого Берті в жах, а горло схоплює спазм, який заважає вимовляти слова. Коротенький виступ перед підданими гарантовано закінчується конфузом, тому публічних промов герцог всіляко уникає.

Лікуванням вінценосної особи займаються авторитетні фахівці, які рекомендують різні методи, деякі з них дійсно дивні. Полегшення після сеансів Альберт не відчуває, поки на зміну дипломованим логопедам не приходить австралієць Лайонел Лог, який практикує нестандартні методики лікування. Він ексцентричний, впертий і йому байдуже на титулований статус людини. Майбутній король Георг сумнівається в успіху «шарлатана», обурюється і злиться, проте лікування, запропоноване Лайонелом, несподівано виявляється дієвим.

Кадр з фільму.

«Приховані фігури» (2016)

«Приховані фігури» — американський драматичний фільм. Стрічка розповідає про групу афроамериканок, яка проводить для НАСА низку математичних обчислень, необхідних для запуску перших пілотованих космічних місій США.

Дія розгортається в Сполучених Штатах Америки у середині двадцятого століття. На дворі часи Холодної війни між двома найсильнішими наддержавами - США і Радянським Союзом. Протистояння виходить на новий рівень - підкорення космосу. І першість у цій гонці неймовірно важлива для обох держав. В поле зору співробітників НАСА потрапляє дивовижна група талановитих афроамериканок-математиків, чиї здібності в цій галузі просто неймовірні. Їх вміння зможуть стати в нагоді в ході підготовки і виконання відповідальної космічної місії. Дівчат запрошують до співпраці, і вони з радістю приймають цю доленосну пропозицію. Так Дороті, Кетрін і Мері виконують роль мозку в ході однієї з найскладніших операцій в історії людства, ідеально реалізуючи вихід в космос і повернення на Землю Джона Гленна. Три темношкірі жінки стають справжніми героїнями нації і всього людства, досягнувши своєї мрії і подолавши на тернистому шляху до успіху всі перепони, пов'язані з забобонами суспільства, що стосуються статі і кольору шкіри цих трьох великих вчених.

Кадр з фільму.

«Темні часи» (2017)

«Темні часи» — британська історична біографічна драма 2017 року режисера Джо Райта. Стрічка розповідає про перші місяці Вінстона Черчилля як прем'єр-міністра Великої Британії на початку Другої світової війни.

Початок Другої світової війни. Франція вже впала під натиском агресії Адольфа Гітлера, далі повинна бути Великобританія. Уряд острова зіштовхується з вибором – продовжувати боротьбу або домовлятися про перемир'я. Начебто в нацистів і є перевага в силі, а велика частина армії Великобританії перебуває в облозі на пляжах Дюнкерка, але новообраний прем'єр-міністр Вінстон Черчилль має свій план дій. Він не збирається ні з ким домовлятися, адже розуміє, до яких наслідків це може призвести. Тільки заступивши на посаду і отримавши таку владу, Вінстон повинен контролювати незгодних міністрів і боротися за життя кожного громадянина Великобританії. Колись ця людина ввійде в історію.

Кадр з фільму.

Підготувала Софія ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: