Тривожні тенденції: на Львівщині зростає захворюваність на коронавірус

IMG_2209-696x464
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Попри те, що ситуація з коронавірусом на Львівщині залишається стабільною, впродовж останніх двох тижнів в області зростає кількість пітверджених випадків та госпіталізацій з Covid.

Попри те, що ситуація з коронавірусом на Львівщині залишається стабільною, впродовж останніх двох тижнів в області зростає кількість підтверджених випадків та госпіталізацій з Covid.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Орест Чемерис.

«Наразі ситуація із захворюваністю на коронавірус залишається стабільною. Проте є тривожні тенденції до погіршення епідситуації. Це, в першу чергу, відображається у збільшенні підтверджених випадків Covid. Також зростає і кількість госпіталізацій. Цього тижня на 38 осіб госпіталізували більше, ніж минулого», – зазначив він.

За словами заступника генерального директора з хірургічної допомоги Львівського обласного госпіталю інвалідів воєн та репресованих ім. Ю. Липи Андрій Сав’юка, у заклад щодня поступає від двох до шести пацієнтів. Відтак, лікарня зараз є досить завантаженою.

«Загалом у нас було троє пацієнтів, які інфіковані штамом «Дельта». Двох з них вже виписали, третій ще перебуває у лікарні, оскільки хворобу переніс складно. Коронавірус помолодшав. Раніше пацієнти були старшого віку, зараз – навпаки. Нещодавно до нас повернувся вже тепер 27-річний громадянин Америки, але сам він зДрогобича. Важко хворів коронавірусом, був у реанімаційному відділенні, зараз його стан стабілізували», – розповів медик.

Орест Чемерис додає, що на Львівщині досі залишається сім підтверджених випадків штаму коронавірусу «Дельта». З них 5 пацієнтів «привезли» вірус з-за кордону.

«Наразі на Львівщині залишається сім підтверджених випадків штаму коронавірусу «Дельта». П’ятеро з них – це громадяни, які повернулися з-за кордону. Також вже є два випадки внутрішньої передачі. Це говорить про те, що штам циркулює у нас на території області. Тому ризики інфікуватися є високими навіть при нетривалій комунікації», – каже Орест Чемерис.

Він закликав не нехтувати носінням масок, дотримуватися соціальної дистанції та не забувати гігієною рук.

«Ці правила карантину залишаються. Ми пережили вже кілька хвиль Covid і коли ми чітко дотримувалися карантинних обмежень, то відзначали зменшення кількості захворювання. Враховуючи, що чергова хвиля коронавірусу нас швидше за все не омине, закликаю всіх максимально швидко вакцинуватися. В нас є достатньо розгалужена мережа центрів та пунктів вакцинації. Окрім того мобільні бригади можуть виїжджати безпосередньо до організованих колективів», – додав директор департаменту.

За даними ЛОДА, за вчорашню добу на Львівщині провакцинували 9089 осіб, з них 2054 мешканця області  отримали щеплення в 12-ти центрах вакцинації. Зокрема, міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького - 12; ТРЦ «Форум Львів» - 180; ЛКП «Культурно-освітній центр ім. О. Довженка» - 135; ТРК «Victoria Gardens» - 210; м. Дрогобич - 363; м. Трускавець - 70; м. Стрий - 326; м.Червоноград - 175; м.Новояворівськ - 244; м.Жовква - 162; м.Новий Розділ - 78; м. Самбір - 99.

Всього у центрах вакцинації області щеплення від коронавірусу отримали 79 654 особи.

Загалом на Львівщині станом на сьогодні провакцинували 447 148 осіб (164 435 – другою дозою) :вакциною  «Covieshield»   – 38 403 особи, «Astra Zeneca» - 83 466, «Coronavac» - 137 556, «Pfizer» - 125 350, «Moderna» - 62 373 особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: