Біля Офісу Президента між Нацкорпусом та поліцією сталися сутички

1628947422-8029
Фото: Укрінформ

У Києві біля Офісу Президента на Банковій виникли сутички між учасниками акції, оголошеної Національним корпусом, та поліцією.

Представники Нацкорпусу, Азову, С14 та руху Традиція і порядок підійшли до Офісу президента, біля якого стояло близько тисячі поліцейських. Також до акції доєднався Білоруський дім в Україні. На Банковій правоохоронці почали перевіряти речі мітингувальників та не пропустили людей далі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, частина вулиці була в диму від димових шашок, що, імовірно, летіли з боку активістів, та сльозогінного газу, який застосувала поліція.

Ряд представників Нацкорпусу та ветерани "Азова" намагалися зупинити учасників акції. Поліцейські закликали припинити порушення, відповідали спецзасобами.

Акція мала розпочатися о 13:00. Проте її учасники підійшли до Офісу Президента близько 13:30. На марш ветерани, активісти, волонтери збиралися поблизу Майдану Незалежності, після чого колоною рушили до Офісу Президента.

Як заявляли організатори, акція оголошена проти «політичних репресій» та «капітуляції України перед Кремлем». Вона зібрала 1,5 тисячі представників Національного корпусу та ветеранів, що з’їхалися на протест з усієї України.

Учасники прийшли з прапорами України, Національного корпусу, протестними плакатами “Не дозволимо зрадити Україну”, “Ні капітуляції”, дехто прийшов із шинами.

На Майдані Незалежності та на Банковій за безпекою стежать чимало поліцейських, під Офісом Президента їх близько тисячі.

Як інформує Еспресо.TV учасники акцій протесту на Банковій не підкорилися законній вимозі поліції пройти перевірку на утримання небезпечних предметів перед допуском до Офісу президента України і спровокували зіткнення з силами правопорядку, використовуючи сльозогінний газ, шини та інші предмети.

Поліція і Нацгвардія були змушені застосувати поліцейські заходи примусу, зокрема із застосуванням спецзасобів. Унаслідок зіткнення семеро поліцейських дістали опіків очей, кілька нацгвардійців зазнали травм.

Натомість організатори влаштованої Азовським рухом акції звинувачують Нацполіцію в невиправдоному, на їхню думку, застосуванні сльозогінного газу.

Приблизно тисяча людей з шинами та прапорами зібралася на акцію Нацкорпусу під Офісом президента. Подекуди сталися сутички, у правоохоронців летіли димові шашки.

Речник МВС Артем Шевченко пояснив, що учасників акції не пропустили на Банкову, оскільки вони не захотіли пройти перевірку на наявність небезпечних предметів і спровокували сутички із силами правопорядку.

«МВС України закликає дотримуватися порядку, протестувати мирно і наголошує: кожен, хто пройшов перевірку на відсутність небезпечних предметів, міг бути вільно пропущений на площу перед ОПУ», — додав він.

Після зіткнень ситуація на акції "Зупинимо капітуляцію!" нормалізувалася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: