Завтра у Львові можливі грози та град

dsc1450-5c6936e6
Фото: ЛМР

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає про жовтий рівень небезпеки на завтра у Львові – вранці та вдень грози та град.

Також завтра у Львові висока пожежна небезпека, повідомили у ЛМР.

За прогнозами синоптиків, завтра у Львові мінлива хмарність. Вночі без опадів. Вранці та вдень короткочасний дощ, гроза. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 14 –16°, вдень 28 –30° тепла.

16 – 17 серпня – мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози. Вітер південний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 15 – 20°, вдень 16 серпня 27 – 32° тепла, 17 серпня21 –26° тепла.

18 серпня – мінлива хмарність. Короткочасні дощі, місцями грози. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 11 –16° тепла, вдень 19 – 24° тепла.

19 серпня – мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 9 –14° тепла, вдень 21 –26° тепла.

В міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадують, що під час грози не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Також варто уникати відкритої місцевості та води, бо вода – дуже добрий провідник струму.

Правила поведінки під час грози:

  • вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку. Вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови.
  • на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки. Також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди.
  • ·у лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева. Дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі.
  • у полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте. Бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.
  • уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: