Помер знаний львівський археолог Василь Оприск

1507812824

У Львові на 72-му році життя помер археолог, науковий співробітник Інституту українознавства імені Івана Крип'якевича НАН України Василь Оприск.

Вчора у Львові на 72-му році життя помер археолог, науковий співробітник Інституту українознавства імені Івана Крип'якевича НАН України Василь Оприск.

"Колектив Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України з глибоким сумом повідомляє, що 14 серпня на 72-му році життя, після важкої хвороби помер молодший науковий співробітник відділу археології Оприск Василь Григорович. Співробітники Інституту глибоко сумують та висловлюють щирі співчуття родині та близьким покійного", - йдеться у повідомленні Інституту українознавства ім. І.Крип'якевича.

Покійний працював в Інституті з 1974 р., досліджував сільські поселення Прикарпаття і Волині, працював в археологічних експедиціях по вивченню Галича, Львова, Самбора.

Він був співавтором кількох колективних праць, в т. ч. “Історії української культури ХІІІ–ХVІІ ст.”, каталогів про археологічні пам’ятки Волині, багатьох наукових і науково-популярних статей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: