Авіатори ДСНС повернулися з Туреччини, де допомагали під час гасіння лісових пожеж

1627807059-238

Авіатори ДСНС України повернулися з Турецької Республіки, де вони надавали допомогу у гасінні масштабних лісових пожеж.

Про це повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

Два літаки АН-32П здійснили посадку на аеродромі Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України у Ніжині. Раніше, на шляху з Туреччини до Ніжина, прикордонники Одеського загону на аеродромі «Шкільний» в пріоритетному порядку оформили два повітряні судна ДСНС.

Зустрічав екіпажі Голова ДСНС Микола Чечоткін. Він привітав рятувальників із поверненням і зазначив, що уся Україна ними пишається, а громадяни Туреччини завжди будуть вдячні їм за неоціненну допомогу і врятовані домівки.

«Більш ніж два тижні тому ви вирушили на допомогу до Туреччини, яка потерпала від масштабних лісових пожеж. Прекрасна країна була охоплена полум'ям, люди втрачали свої домівки. У цей важкий час наша країна об'єдналася з усім світом і простягнула руку допомоги турецькому народові. Дякую вам, що повернулися додому цілими й неушкодженими», - сказав Микола Чечоткін.

Нагадаємо, Україна направила на допомогу Турецькій Республіці два літаки АН-32П ДСНС України 30 липня. Всього з початку робіт було здійснено 124 скиди води (992 т) на осередки пожеж. Працювали літаки поблизу провінцій Анталія та Іспарта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: