Двоє вчительок із Львівщини потрапили до п'ятдесяти найкращих в Україні

школа
Фото ілюстративне, з архіву редакції

Стали відомі імена півфіналістів національної премії для вчителів Global Teacher Ukraine 2021. З-поміж 50 найкращих у рейтингу є двоє освітян з Львівщини.

Про це повідомляється на сайті osvitoria.

Так, у рейтингу є вчителька української мови та літератури із львівської школи №99 Лілія Телішевська. Освітянка є також класною керівницею.

«Уроки Лілії — постійний інтерактив: тут використовують комп’ютерні мережі, соціальні сервіси, створюють веб-квести про Лесю Українку та проєкти про Франка, ходять слідами героїв роману «Перехресні стежки». Не дивно, що її учні — переможці Всеукраїнських олімпіад, обласних етапів різноманітних мовно літературних конкурсів, переможці обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт МАН. Учителька знаходить визнання і серед колег — вона переможиця конкурсу «Учитель Року», Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор», Всеукраїнського конкурсу iChampions та десятків інших», - ідеться в повідомленні.

У п'ятдесятці найкращих вчителів є вчителька Захисту Вітчизни, мистецтва та образотворчого мистецтва Сокальського ліцею №1 імені Олега Романіва Ольга Владичко.

На сайті зазначається, що у своїй роботі Ольга практикує нестандартні уроки — урок-вернісаж, урок-пізнавально-мистецька гра «Сокальщина», урок на свіжому повітрі, художні пленери, урок-екскурсія рідним містом. Також вчителька викладає нетрадиційні розвивальні техніки малювання: монотипія (відбиток), роздмухування туші, акварель по вологому. Кожна дитина чи батьки можуть знайти послідовність виконання вказаних технік у блозі Ольги. Зокрема у ньому вона ділиться порадами та методами викладання предмету із своїми колег.

«На мою думку, дитину потрібно готувати до розуміння прекрасного. Адже мистецтво — це не тільки малюнок, а й перспектива в оволодінні ряду професій: архітектор, художник, мистецтвознавець», - каже Ольга.

У цьому році до етапу «ТОП-50 найкращих вчителів за версією Global Teacher Prize Ukraine 2021» потрапили 57 вчителів. Адже згідно з методологією: «Після закінчення опрацювання анкет система автоматично рахує середнє арифметичне кожного з аплікантів і формує список з ТОП-50 вчителів. У разі, якщо кілька вчителів набрали однакову кількість балів на 50-те місце, до ТОП-50 входить більше осіб».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: