Після пологів: про що треба знати

1

Загалом вагітні жінки у процесі підготовки до пологів більше цікавляться про сам процес та тривалість вагітності.

Але більшість з них забувають дізнатися, що робити одразу після та як зміниться їх життя після появи малюка на світ. Дещо залишається на деякий час так само. Наприклад, живіт ще буде тримати попередню форму доки матка не повернеться до початкового стану.

Грудне годування: особливості

У першу чергу варто пам'ятати, що під час годування груддю харчування самої матері не завжди інтуїтивне. Є переліки продуктів, які треба обов’язково та категорично заборонено. Наприклад, харчування після пологів передбачає відмову від газованих напоїв та копченої їжі. А ось овочі та нежирні види м’яса та риби будуть корисними для всіх.

Але також грудне годування сприяє збільшенню апетиту самої матері. Річ у тому, що калорії тепер витрачаються і на виготовлення молока. Тож мати ділиться їжею з малюком. В EVA Blog можна детальніше дізнатися про раціон після пологів.

Як робити та що

Одразу після пологів матері медсестри у пологовому будинку можуть допомогти. Вони показують та пояснюють, як правильно годувати, одягати та тримати на руках. Але практичні навички мають підкріплюватися теоретичними знаннями. Тож до пологів все ж таки краще поцікавитися цією темою.

Частіше структура пологового будинку передбачає, що дитина одразу буде з матір'ю. Саме тут можна практикуватися та просити допомогу. Адже вдома вже додеться все робити без підказок.

Зручне переміщення дитини

Коли настає час прогулянок батькам краще звернути увагу на купівлю зручної коляски. Для цього треба обирати висоту транспорту, можливість трансформації та розміри. Але додатково можна обрати:

  • ергономічні ранці для підтримки дитини у необхідній позиції;
  • бейбі-слінги — тканинні конструкції для пересування з дитиною.

Ці варіанти не корисно використовувати постійно. Але за допомогою них мати може робити власні справи — наприклад, піти до крамниці чи по власних справах.

* Реклама 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: