Верховний суд України почне розгляд касаційної скарги на заочний вирок Януковичу

1559030341_0_0_3013_1695_1920x0_80_0_0_071d97c93885e0091d557b1ebfc98d30

Верховний суд України сьогодні почне розгляд касаційної скарги на заочний вирок колишньому президенту Віктору Януковичу.

Про це інформує newformat.info.

Його раніше звинуватили в державній зраді. Янукович провину не визнає.

Колишній президент України, який на Батьківщині був заочно засуджений за держзраду і отримав 13 років колонії, попросив Верховний суд країни забезпечити особисту участь в засіданні за допомогою відеоконференції. Адвокат Віктора Януковича повідомив, що підзахисний не може особисто приїхати в суд Києва, оскільки є загроза його життю і здоров’ю.

Захисник зазначив, що ексглава країни до цього постійно говорив про те, що зацікавлений співпрацювати зі слідством і судом першої інстанції. Касаційний кримінальний суд України в квітні не дозволив Януковичу брати участь в розгляді скарги на вирок у справі про держзраді по відео.

Адвокати оскаржують рішення Київського апеляційного суду. У жовтні минулого року він залишив в силі заочний вирок колишньому президенту України — 13 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни. Рішення виніс в січні позаминулого року Оболонський районний суд Києва.

Янукович очолював України з 2010 по 2014 рік. Після Євромайдану він покинув країну і виїхав до Росії. На Батьківщині проти нього є низка кримінальних справ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: