На Алеї Небесної Сотні встановили дивні інсталяції до Дня Незалежності

239104060_5969295819808047_4883473399340883087_n

На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили декорації до святкування Дня Незалежності.

Мер міста Віталій Кличко заявив, що «символи ностальгії за Радянським Союзом» недоречні, і КМДА не має до цього стосунку.

Про це інформує УП.

Йдеться про зйомки проєкту до Дня Незалежності. Інсталяція радянської квартири зображає епоху початку незалежності. Робота тривала за прямою вказівкою президента Володимира Зеленського.

На місце інсталяції прийшла група з Національного корпусу з 15 людей. Кажуть, що якщо не отримають пояснень щодо появи на Алеї «радянської інсталяції», то допоможуть комунальникам демонтувати.

Мер Києва Віталій Кличко теж прийшов на Алею.

«Керівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності підтвердило, що встановлення «інсталяції» було погоджене з ним.

Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента.

Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів.

Інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз перебуває на місці і очікує від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили «інсталяцію».

Я вважаю, що на місці, де загинули українські патріоти, не доречні символи ностальгії за Радянським Союзом», – сказав Віталій Кличко.

Фото з соцмереж

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: