На Прикарпатті спостерігаються дуже низькі темпи вакцинації проти коронавірусу

вакцина
Фото з відкритих джерел.

В Україні вже 14% дорослого населення щеплені принаймі однією дозою вакцини проти коронавірусу.

Про це за результатами селекторної наради із регіонами щодо темпів імунізації проти COVID-19 повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Такі темпи – це результат нашої спільної роботи, але маємо до чого ще рости.
Наголошую, що вакцинація це єдина можливість захисту напередодні можливої нової хвилі восени та початком навчального року. Сьогодні проблем з нестачі вакцин немає. Починаючи з липня вакцини надходять в Україну щотижня.
Прихильність українців до вакцинації поступово росте, принаймні половина українців готові вакцинуватися вже зараз. Нам залишається лише дати їм цю можливість», - йдеться у його дописі у Facebook 17 серпня.

Ляшко також додав, що на Івано-Франківщині нині спостерігається найгірша ситуація із вакцинацією проти коронавірусу. Він каже, що провів окрему розмову із головами громад на Прикарпатті.

«На жаль, область по охопленню вакцинацією найгірша з-поміж усіх 25 регіонів. І зрушень до покращення поки не відмічаємо. Повірте, такі темпи вакцинації неодмінно дадуть про себе знати на кількості випадків хвороби восени. Вже зараз в області найвищий коефіцієнт позитивних випадків серед усіх протестованих. Тому попросив голів громад включатися у роботу, змінювати підходи до організації роботи і захищати своїх людей. Результати розмови оцінити на зустрічі через 2 тижні», - повідомив очільник МОЗ.

Нагадаємо, що від початку вакцинальної кампанії в Україні, за даними Міінстерства охорони здоров'я, щеплено 4 793 100 людей, з них отримали одну дозу – 4 793 098 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 791 305 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 7 584 403 щеплення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: